Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sovrum i lågor i flerfamiljshus – lek med tändare tros vara brandorsak

Natten mot onsdagen larmades räddningstjänsten till ett flerfamiljshus på Bäckby efter larm om brand.

Polis och räddningstjänst kallades till Puddelugnsgatan på Bäckby i Västerås, där en brand brutit ut i ett sovrum. När den första räddningsstyrkan anlände till flerfamiljshuset brann det med öppna lågor i ett rum.

– Alla i lägenheten hade hunnit utrymma innan räddningstjänsten kom dit, säger Sara Kaj, brandingenjör vid Räddsam Mälardalen.

Räddningsstyrkan på plats påbörjade rökdykning för att ta sig in lägenheten. Elden kunde snabbt släckas och räddningstjänsten inriktade sig på att vädra ut röken.

Ingen skadades i branden. Lägenheten klarade sig men sovrummet fick stora skador. Räddningstjänsten var kvar på platsen för att se om de boende kunde återvända till lägenheten efter att röken vädrats ut.

– Branden tros ha börjat genom ett barn lekt med en tändare och där en matta fattat eld, säger LKC-befäl Thomas Gustafsson vid polisen i Västmanland.

En anmälan om misstänkt allmänfarlig vårdslöshet är upprättad.