Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Späckat program på Strömsholmstävlingen

Här möts hästar, hästägare, ryttare och en salig blanding av hästprylar.

Visst handlar det om tävling, men Strömsholmstävlingen är så mycket mera. Det är en marknad för hästprylar, en arena för alla möjliga slags hästshower, en mötesplats för alla hästintresserade från hela landet, och inte minst en plats där man avnjuter sin picknickkorg.

Familjen Jonsson från Katrineholm har besökt Strömsholmstävlingen i 35 år. De har slagit sig ned i skuggan under ett träd precis bredvid hoppbanan.

”Det är en härlig miljö”, säger Karl-Åke Jonsson, som red i sin ungdom men som nu hellre tittar på.

Arrangörerna räknar med cirka 15 000 besökare i år, det vill säga samma besöksantal som förra året. Allt såg ut att fungera utmärkt under lördagen. Inga gråtande barn, stressade föräldrar eller gnäll på domaren. Inga frustanden och ingen som sparkade bakut. Nej, alla såg ut att trivas. Harmonin strålade från både hästar, ryttare och besökare. Men solen hade bitvis svårt att stråla igenom molntäcket.

Något som vd:n för Strömsholms ridskola, Fia Mårdfeldt, inte såg som något negativt.

”Det är perfekt. Då åker nog inte folk till badstranden”, säger hon.