Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Spännande utmaning”

Efter en tung fjolårssäsong – nu satsar VIB på damlaget. Första pusselbiten: den nya huvudtränaren är klar. – Det är en spännande utmaning, säger Glenn Wiman.

38-åringen är för många ett nytt namn i innebandyVästmanland.

Glenn Wiman är desto större i Danmark. Där är han förbundskapten för nationens herrlag.

VIB har alltså landat en tränare med internationell erfarenhet.

– Vi har jobbat hårt med damsidan under en längre tid och nu börjar det arbetet bära frukt. Glenn är den högst utbildade tränaren i länet och med honom känner vi att vi har hittat en stark huvudtränare, säger sportchefen Mikael Flodell.

Han fortsätter:

– Vår målsättning är att damlaget ska vara ett topplag i division 1 inom två år. Nu när den nya tränaren är klar kommer vi att börja titta på förstärkningar till spelartruppen. Vi diskuterar redan med en meriterad spelare som väljer mellan oss och en annan klubb.

Förra säsongen var det meningen att Anna Vartiainen skulle återvända – men privata skäl stoppade finskan då. Nu ska VIB kontakta den förre Endrespelaren igen.

– Hon är en av flera aktuella spelare, säger Flodell.

Glenn Wiman har en bakgrund i Västerås som innebandytränare på Kopparlundsgymnasiet. Och nästa termin börjar han utbilda elever även på Widenska gymnasiet.

– I och med tränaruppdraget i VIB kommer jag kunna skapa mig en ännu bättre bild av den västmanländska innebandyn och bekanta mig mer med den.

Varför blev det VIB?

– Det känns som en spännande utmaning. De hade ett mellanår förra säsongen och vill ha ny styrning nu. Jag vet inte jättemycket om laget mer än att det finns mycket talang i klubben och att VIB som förening vill, och är på väg, framåt.

Hur ser du på att kunna kombinera det med förbundskaptensrollen i Danmark?

– Jag har fått väga in det en hel del, men VIB har varit tillmötesgående och jag tror inte att det kommer att bli problem. Jag har två assisterande tränare i Danmark som sköter spelarscoutingen – resten kan jag sköta mycket hemifrån.