Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sparkade sönder polisbilar

Göteborgare på Queerfestival i Norberg sparkade sönder polisbilar. Nu döms han för skadegörelse.

Den 32-årige mannen döms också för två fall av narkotikabrott. Straffet blir fyra månaders fängelse.

Det var i juli förra sommaren som göteborgaren var på festival i Norberg. Flera polispatruller fanns på plats, och vid Folkets Park hade polisen parkerat tre av sina bilar, en piketbuss och två ”vanliga”.

Två vittnen – oberoende av varandra – fick se hur 32-åringen sparkade och slog på polisens bilar. Han slog även sönder en sidobackspegel.

32-åringen säger sig vara för berusad för att minnas något. Men att han skulle ha sparkat på bilarna har han svårt att tro. Han är opererad i ryggen och kan varken sparka eller springa.

Tingsrätten finner det ostridigt att någon annat skulle ha skadat polisbilarna, och dömer mannen att betala ett skadestånd på knappt 4 000 kronor till Kammarkollegiet.

Under samma festival ska 32-åringen också ha försökt sälja knark – vid gripandet hade han på sig 13 portionsförpackade påsar med cannabis och 10 påsar med torkad svamp.

Själv nekar han till brott, och menar att narkotikan var för eget bruk, eftersom han självmedicinerar mot smärtor.

Tingsrätten anser inte att det går att styrka att narkotikan skulle säljas.