Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

19.12: Hammarby-Piraterna

I kväll är det dags för elitseriens sista omgång. Piraterna åker till Stockholm för att möta Hammarby som jagar slutspel.

Annons
Greg Hancock.

Så här säger ledarna inför matchen:

Hammarbys ordförande Tommy Cederlund:

– Vi måste vinna den här matchen och tänker förstås göra vad vi kan för att klara den uppgiften. Det blir dock tufft. Även om Piraterna redan säkrat sin plats så vill de säkert göra en bra match. Piraterna har lyckats bra med ett ungdomligt lag kryddat med rutin i Hancock och det är kul att se. Personligen tror jag på en SM-final mellan Piraterna och Indianerna. Vi i Hammarby är nog inte riktigt färdiga för en final ännu, men visst ska vi göra ett försök. Det lag vi kör med är det starkaste vi kan ställa upp med just nu och vi hoppas på att det räcker för att ta oss till slutspel.

Piraternas lagledare Stefan Andersson:

– Det är med en lite konstig känsla vi åker upp till Stockholm för den här matchen. På pappret gäller den ju ingenting för oss då vi blir tvåa i serien hur det än går mot Hammarby. Men vi åker givetvis dit för att vinna. Det går inte att slå sig till ro nu. Det är ju viktig semifinal nästa vecka och vi måste se till att alla är i form och kör så bra det bara går. Det finns en bra morot också då Hammarby inte fått stryk hemma än den här säsongen så det skulle vara riktigt kul att vinna av den anledningen också. Det lag vi åker upp med är i dagsläget det vi kommer att köra med i semifinalen.

Så kör lagen:

Hammarby: 1. Grzegorz Walasek, 2. Robert Kosiecha, 3. Tomasz Gollob, 4. Rory Schlein, 5. Magnus Zetterström, 6. Norbert Kosciuch, 7. Henrik Karlsson.

Piraterna: 1. Maciej Janowski, 2. Przemyslaw Pawlicki, 3. Greg Hancock,

4. Daniel Davidsson, 5. Jonas Davidsson, 6. Piotr Pawlicki, 7. Linus Sundström.

Mer läsning

Annons