Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aldéns comeback dröjer

Tanken fanns på comeback på tisdag. Nu är Sebastian Aldén skadad. Igen.
– Jag har en spricka i tummen, suckar dalmasen.

Annons
Sebastian Aldén för fortsätta vänta på sin comeback.

I drygt fyra veckor har Rospiggarnas Sebastian Aldén vilat efter ett handledsbrott i en match med Masarna. I går var det dags för tävling nummer två sedan comebacken i Rospiggarnas samarbetsklubb, då Masarna mötte Hammarby på bortaplan.

Då hände det igen. ”Sebban” fick något fel på sin cykel i ingången till en kurva och det fanns inget annat att göra än att krascha in i luftstaketet.

– Jag kände direkt att det brände till i tummen, säger han.

Och senare på kvällen då Aldén besökte sjukhuset visade det sig att det blivit en spricka i tummen.

– Läkarna pratar om en 3-4 veckor innan det blir bra, men det vette f-n. ”Zorro” (Magnus Zetterström) fick en liknande skada i GP för ett tag sedan och han var bara borta i drygt 1,5 vecka så vi får se.

Hur tungt är det här?

– I går kändes det förstås jäkligt tungt, men nu är det bara att se framåt igen. De gipsade mig i går ända upp till armbågen, men vad fan, jag tog bort en stor del av gipset redan i natt. Finns väl ingen anledning och vara gipsad över handleden när det är tummen som är skadad? Musklerna försvinner ju så fort, säger ”doktor” Aldén.

För Rospiggarnas del innebär det här att Krzysztof Buczkowski, som ersatte skadade Aldén i senaste börtamötet med Valsarna (då han tog tio poäng i Rospiggarnas första seger för säsongen) är aktuell att fortsätta ersätta Aldén.

– Vi har redan klartecken från förbundet (Svemo), säger Rospiggarnas Göran Lindblom. Nu återstår det att få klart alla papper till tisdag och se till att Buczkowski hinner hit, för han har många tävlingar just nu.

Annons