Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ando besviken på Sajfutdinov

Alla Piratfans undrar varför inte Emil Sajfutdinov kan ställa upp och köra för laget när man nu fick Rafal Dobrucki långtidsskadad.
– Jag förstår att alla undrar och jag är själv väldigt besviken på Emil, säger Piratledaren Stefan Andersson.

Annons

Inför säsongen gjorde Piraternas lagledare Stefan ”Ando” Andersson den uppgörelsen med ryssen Emil Sajfutdinov att han ska köra för Piraterna i ett eventuellt slutspel.

Men när Piraterna fick Rafal Dobrucki skadad för resten av säsongen ställde Andersson frågan till Sajfutdinovs mekaniker och manager Tomasz Suskiewicz om Emil kunde ställa upp för Piraterna och köra några av grundseriematcherna ändå.

– Då fick jag till svar att Sverige inte var så intressant att köra i och att det inte passade, berättar Stefan Andersson.

Men för några dagar sedan gjorde i stället Sajfutdinovs stall klart med den engelska klubben Coventry om att köra där under säsongen. Då tände Piratlagledaren till.

– Jag blev jäkligt besviken. Jag kan inte alls förstår varför man väljer bort Sverige för att köra i England. Jag har ingen som helst förståelse för det.

Vad känner du för situationen nu då?– Det är riktigt dålig stil att inte kunna ställa upp för oss när det här med Dobrucki hände och jag är besviken på Emil och hans stall.

Vet du varför de väljer bort Sverige?– Nej, inte exakt men de samarbetar mycket med Tony Rickardsson och jag tror han har sagt till dem att det är bättre att få matcher i England.

Och varför skulle det vara det?– Jag vet inte hur de resonerar. Men jag är riktigt besviken och det är bättre att alla får reda på hur det är. Men nu är det så här och vi får räkna bort honom. Nu behöver vi allt stöd vi kan få av våra fans i fortsättningen.

Stefan Andersson säger också att han kan inte sätta upp Sajfutdinov på någon transferlista och försöka värva någon annan förare.

– Det finns ju inget fönster under säsongen längre. Man får bara ersätta en förare om det blir en långtidsskada.

Annons