Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antonio till semi i GP-premiären

Antonio Lindbäck tog sig till semifinal när GP-säsongen i speedway inleddes på Nya Zeeland i lördags. Poängen räckte till en delad fjärdeplats i tävlingen.

Annons
Naturskön inramning. Antonio Lindbäck fick en bra start vid GP-premiären i Nya Zeeland och ligger nu fyra i tabellen. Banan i Auckland har en mycket naturskön omgivning och på läktarna och grässlänterna  samlades cirka 15 000 åskådare vid premären

41-årige Greg Hancock, som är regerande GP-mästare, visade att han även i år vill vara med och tampas om mästerskapet.

Han vann finalen före polacken Hampel. Nicki Pedersen, som vurpade våldsamt i ett heat tidigare under kvällen knep tredjeplatsen, medan Jason Crump hamnade utanför prispallen.

Hancock och en annan veteran i sammanhanget, Tomasz Gollob, imponerade stort redan i grundomgångarna.

Men det gjorde också Antonio Lindbäck, som körde in 12 poäng på sina fem heat. Han var för övrigt den ende som lyckades besegra Gollob i grundomgången.

Dessa tre seglade upp som något av favoriter inför finalrundorna, men Gollob blev bara trea i den första semifinalen. Den vann Hampel före Pedersen. Sayfutdinov också utslagen.

Lika illa gick det

för ”Anton” i den andra semifinalen. För första gången under kvällen missade han en aning i starten och lyckades sedan inte ta sig förbi Greg Hancock och Jason Crump, som knep de två första platserna. Fredrik Lindgren var fyra.

Antonio menade att han blev lite skärrad när han fick Hancock och Crump innanför sig i semin.

– Jag blev lite tafflig, sa han till SVT.

– Men jag är glad att jag tog mig till semifinal och fick med mig några poäng.

Det här är också den klart bästa start Antonio fått i GP. Och fortsätter han på samma sätt som i grundomgångarna i lördags kommer han definitivt att vara med i täten i GP-sammandraget framöver.

Av övriga svenskar körde Fredrik Lindgren in åtta poäng under kvällen och tog sig semifinal.

Sämre gick det för Andreas Jonsson, som trots seger i sitt första heat, bara lyckades köra in fyra poäng totalt. Även Peter Ljung stannade på fyra poäng.

Hancock toppar nu GP-tabellen med 22 poäng. Hampel är tvåa med 18 pinnar och Gollob är trea med 15.

Lindbäck har 13 poäng och delar fjärdeplatsen med Nicki Pedersen.

Annons