Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakslaget: Monberg borta i två månader

Cirka två månader. Så länge väntas Rospiggarnas Jesper B Monberg bli borta efter skadan han ådrog sig i mötet med Vetlanda i tisdags.

Annons

Flera benbrott i handleden som tar mellan 6 och åtta veckor att läka. Skadan Jesper B Monberg ådrog sig i tisdags beskrivs av läkare som komplicerad.

– Jag har precis pratat med Jesper och han mår inte bra just nu, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg till NT på förmiddagen i går. Dels mår han inte bra av smärtan, såklart, men även över att debuten i laget blev som den blev för honom.

Monberg ligger nu inlagd på sjukhus i Södertälje, dit han sökt sig till en specialist, i väntan på operation.

Det var i 14:e heatet i tisdags som olyckan inträffade. Monberg och Ryan Sullivan ställdes mot Vetlandas Jason Crump och Jaroslaw Hampel. Monberg bestämde sig för en tajt första sväng, men ville lite för mycket och cykeln ställde sig på tvären med stoppsladd som följd. Monberg kastades av cykeln och landade så illa att handleden bröts på flera ställen.

– Jag lider med Monberg, säger Teurnberg. Han hade innan dess visat sig riktigt bra, men haft lite oflyt med bland annat en uteslutning för att ha nuddat startejpen i ett av heaten. När olyckan skedde syntes det rätt tydligt att han ville lite för mycket för att ge de båda GP-åkarna en rejäl fajt.

Till matchen mot Vetlanda borta på tisdag har Teurnberg kallat in den unge supertalangen från Polen, Przemyslaw Pawlicki.

– Jag har redan gjort det och jag tror att Vetlandas bana är en bra bana för honom att debutera på. Det är en ganska stor bana, en så kallad ”polackbana”, som borde kunna passa honom.

I ett längre perspektiv vet inte Teurnberg hur han ska göra, eller vad han har för möjligheter att plocka in en ny förare i truppen under Monbergs skadefrånvaro.

– Jag ska kolla med förbundet (Svemo) idag (läs onsdag) om vad som gäller. Transferfönstret är ju stängt, men det finns någon speciell regel som gäller långtidsskador, så vi får se.

Vem ersätter Monberg som heatledare?

– Det lutar åt att jag sätter Ben Barker som nummer ett. Han imponerade på mig i tisdags i sin första match i Sverige.

Kauko Nieminen är en annan förare som skadade sig i tisdag. Ett elakt köttsår i handen efter en krasch.

– Jag har precis fått ett mejl från Kauko där han berättar att handen gör rejält ont och att den är svullen. Men han tänker prova att köra i England redan ikväll (läs i går kväll).

Nieminen kör sedan ytterligare tre tävlingar innan matchen i Vetlanda nästa vecka.

– Klart det hade varit bättre för oss om han vilat lite, men så här är det i speedwayvärlden, säger Teurnberg.

Annons