Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara final som gäller för Jonsson

Fem GP-tävlingar återstår. Och det är bara en sak som gäller för Andreas Jonsson.
– Fem finaler. Jag har inte råd med ett dåligt GP till, säger han inför Målillas GP på lördag.

Annons

Göteborg, Prag, Köpenhamn. De tre GP-tävlingarna har givit Andreas Jonsson 38 av hans totalt 48 poäng så här långt. Övriga tre GP:n vill han helst glömma.

De två senaste, i Torun (3 poäng) och Cardiff (2), ja , de vill han knappt prata om.

– Nej, jag måste se framåt, säger Jonsson.

Efter det senaste godkända GP:t, det i Köpenhamn, hände något med motorerna.

– Jag fick stora problem och lämnade motorerna till en trimmare, men det blev uselt trots att han tog sig an dem två gånger. Nu har jag haft motorerna, de som gick så bra i början av säsongen, hos en annan trimmare och de fungerar perfekt. Jag körde på dem både mot Rospiggarna hemma för några veckor sedan och i Polen dagen efter och kraften och startsnabbheten är tillbaka.

Nu går GP i morgon på din ”hemmabana” i Målilla, en fördel?

– Nej, jag tycker inte det. Snarare tvärt om. Prepareringen av banan blir helt annorlunda än till seriematcherna eftersom det inte är samma människor som bestämmer hur banan ska vara när det är GP. Sedan blir det automatiskt mer press på mig när jag kör hemma.

– Jag tycker så klart att det är roligare att köra inför hemmapublik och så, men ser det inte som en fördel totalt sett.

Andreas ligger för tillfället på nionde plats i GP-tabellen med sina 48 poäng, tre poäng efter Nicki Pedersen på åttonde.

Till Jason Crump, på bronsplatsen, fattas 27 poäng.

Innan säsongen pratade du om VM-medalj som mål i år, har du kvar den målsättningen?

– Ja, det har jag. Realistiskt sett är det väl bronset som gäller. Det blir svårt att nå de två andra (Jaroslaw Hampel och Tomasz Gollob) i toppen. Men ska jag nå bronset har jag inte råd med en enda dålig tävling till. Det är bara finalplatser som gäller, annars är det kört.

Mer läsning

Annons