Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Behöver vinna med åtta poäng"

Seger med 49–41, eller helst mer. Det är önskescenariet för Indianernas lagledare Daniel ”Dalle” Andersson-Bäckström inför kvällens SM-semifinal.

Annons

– Vi behöver vinna med åtta poäng för att sätta press på Vetlanda i returen, säger han.

Elit Vetlandas lagledare och sportchef Bo Wirebrand tvingas ändra i laget inför kvällens match. Wild card-föraren från VM-tävlingen i Målilla, Tomas H Jonasson, kraschade i Polen i söndags och stryks. Jonasson ådrog sig en hjärnskakning och har ont i en fot.

– Vi plockar in David Ruud i laget. Eftersom han har högre löpande snitt än Emil Sajfutdinov åker Emil som reserv, så blir det när man följer regelboken, säger Wirebrand till TT.

Hampel ur balans”Dalle” Andersson-Bäckström tror att förändringen blir till det bättre – för Vetlanda.

– De blir inte sämre eftersom de kan ha Sajfutdinov på reservplatsen. För oss gäller det att få en förare som Jaroslaw Hampel ur balans. Han har inte kört på länge på grund av skada, säger ”Dalle”.

Vill möta Piraterna i en finalIndian-lagledaren är laddad inför semifinalerna där returen körs i Småland om en vecka, den 18 september.

– Det hade man inte trott att vi skulle gå så här långt. Det känns som det varit ett år när det gått troll i allt. Men nu är vi i semi och har chans att ta oss till final. Kör vi som mot Hammarby och har lite flyt kan det gå vägen, resonerar ”Dalle”.

Vilket lag hoppas du få möta i en eventuell final?– Piraterna, svarar ”Dalle” utan betänketid och tillägger med kraftfull stämma:

– Revansch!

Matchguide

Vad: Indianerna–Elit Vetlanda, SM-semifinal, match 1 av 2.

När: I kväll 19.12.

Var: Ica Maxi arena i Sannahed.

Följ matchen: Henrik Brändh och David Hellsing direktrapporterar på na.se.

Lagen, Indianerna: 1) Antonio Lindbäck, 2) Joonas Kylmäkorpi, 3) Piotr Protasiewicz, 4) Hans Andersen, 5) Niels-Kristian Iversen, 6) Rune Holta, 7) Mathias Thörnblom.

Elit Vetlanda: 1) Leon Madsen, 2) Martin Vaculik, 3) David Ruud, 4) Jaroslaw Hampel, 5) Jason Crump, 6) Jacob Thorssell, 7) Emil Sajfutdinov.

Mer läsning

Annons