Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bosse Karlsson redo för GP

Har alla gjort som han sagt kan han slappna av när starten går.
Bosse Karlsson är för andra året tävlingsledare för GP-tävlingarna i speedway på Ullevi.
I år känns det mycket lugnare.

Annons
Bosse Karlsson har ansvaret så att allting blir klart i tid under lördagens GP-tävling.

I fjol var allt nytt och Bosse Karlsson medger att han var lite pirrig inför uppgiften att vara tävlingsledare under GP-tävlingarna på Ullevi i Göteborg. Hans första stora uppdrag efter att han fått sin internationella tävlingsledarlicens.

– I år känns det mycket lugnare. I fjol var ju allt nytt och man kände inte de som jobbade med arenan. När vi har en tävling hemma i Motala så vet man ju att de man säger till att ordna något fixar det direkt, säger Bosse Karlsson.

Precis som i fjol jobbar han tillsammans med Krister Gardell och de har haft tät kontakt inför helgen och redan i onsdags var de på plats i Göteborg för att börja bygga upp arenan.

Det är en hel del som ska göras och ansvaret för att allt blir klart i tid vilar till stor del på Bosses axlar.

– Jag ska se till att allting är i ordning. Kan jag slappna av när tävlingarna börjar så har jag gjort ett bra jobb. Vi vet ju sedan i fjol vad som ska förbättras. En sån sak är uteslutningslamporna som inte syntes runt hela arenan i fjol, säger Bosse som lär vandra ett antal varv runt Ullevi innan det är dags för det första heatet på lördag kväll.

Att vara tävlingsledare för en GP-tävling må vara det tyngsta uppdraget man kan få som tävlingsledare. Men Bosse menar att han gör någon skillnad på det jämfört med någon annan tävling.

– Det är ju stort. Men jag tar lika allvarligt på uppgiften vid en ungdomstävling hemma på Biltema arena. Det är roligt att få vara med om det och något helt annorlunda. Jag ser det främst som en chans att utvecklas och lära mig nya grejer. Erfarenheter kan man aldrig få för mycket av, säger Bosse Karlsson.

Annons