Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel regerar i England

I elitserien är Jonas Davidsson det stora namnet. Men i engelska Lakeside Hammers är brodern Daniel minst lika stor.
Han toppar lagets snittliga i hemmamatcherna och bröderna Davidsson är fansens favoriter.

Annons
Daniel Davidsson har fått en riktigt bra start på säsongen borta i England. Efter att en tredejdel av matcherna är körda har han bäst hemmasnitt av förarna i Lakeside Hammers.

Det är inte bara Jonas Davidsson som fått en kanonstart på årets speedwaysäsong. Storebror Daniel har också inlett på ett minst sagt övertygande sätt borta i England. Efter säsongens tolv första matcher toppar han Lakeside Hammers snittliga på hemmaplan och har i allra högsta grad bidragit till att laget ligger på andra plats i serien.

– Jag är nöjd. Det har gått över förväntan. Jag har fått åka jäkligt mycket och man får ju mer självförtroende när lagledaren ger en det förtroendet, säger Daniel Davidsson.

Daniel inledde säsongen på reservplats men efter att ha höjt sitt snitt har han nu gått upp på en av de ordinarie platserna i laget. Så i de senaste matcherna har han och Jonas bildat par och blivit stora favoriter hos fansen.

– Vi avgjorde två matcher i rad genom att ta femettor i det 14:e heatet. Så fansen har skaffat sig Davidsson-kepsar, säger Daniel som berättar att bröderna kompletterar varandra bra på banan.

– Vi har ju sett varandra åka sedan vi var små. Så vi har rätt bra koll på hur den andre kör. Det är riktigt korta svängar på banan där borta. Kortare än i Norrköping och Jonas är ju grym på att åka på innern. Jag trivs bättre lite längre ut.

Trots att säsongen börjat minst sagt bra så står Daniel stadigt med båda fötterna på jorden. Att sväva i väg ligger inte riktigt i hans natur.

– Jag har kvar samma mål som jag hade inför säsongen. Det finns ingen anledning att ändra på dem. Att det har gått bra nu är inget att bli kaxig över.

Annons