Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Davidsson är segerviss

Förra veckan hade Piraterna två mycket täta och jämna matcher mot Valsarna och Vargarna.
Jonas Davidsson tror på något liknande i kväll borta mot Dackarna.
– Det blir säkert jämnt, men jag tror på vinst, säger han.

Annons

Årets elitserie i speedway är ett riktigt getingbo just nu. Serieledande Indianerna har ryckt något, men Piraterna på andra plats med sina sju poäng har bara tre poäng fler än kvällens motståndare Dackarna som är nästjumbo med fyra poäng.

– Det är så här det ska vara. Ser man på vår match mot Vargarna är den klockren för publiken, även om det är lite väl spännande att det avgörs i sista heatet varje match. Men matcherna ska vara jämna liksom serien. Det blir ju roligare för alla på ett sätt om det är ovisst i matcherna och om alla lag kan slå alla, säger Piraternas Jonas Davidsson.

Om Piraterna haft otur med skador gällande Rafal Dobrucki som missar hela säsongen, känns det som att Dackarna har haft det väldigt mycket värre.

Danske stjärnan Hans Andersen skadade några ledband och ligament i ett ben när han var ute och sprang redan före säsongsstarten. Rune Holta skadade handleden och har fortfarande känningar, men kör ändå. Jurica Pavlic bröt för några veckor sedan skenbenet.

– Ja, det har varit tufft för dom. Men samtidigt är det ju så här i den här sporten. Det blir en massa skador ibland och man får göra det bästa av det. Tyvärr ingår det i speedway.

Tufft blir det för Piraterna i kväll också. Dackarna borta är av hävd en mycket svår uppgift. När Piraterna förra året åkte hem från Målilla var det med en jätteförlust i baken i serien.

Hela 62-34 blev det då till Dackarna. Men å andra sidan vann Piraterna bortamatchen i slutspelet.

– Vi vet att vi kan slå dem på bortaplan. Flera av killarna har kört bra på sistone och vi har ett jäkla bra go i laget. Vi är ett gäng som drar åt samma håll och det är väldigt mycket tack vare Greg Hancock och Stefan Andersson. Och med bra stämning i laget kan man avgöra jämna matcher.

Formen hos Davidsson är rätt bra för närvarande efter en något trög inledning på säsongen. I fredags vann han en av kvalkvartsfinalerna till nästa års GP och tidigare förra veckan plockade han elva poäng mot Vargarna och sju mot Valsarna.

– Bra vet jag inte. Det har varit för mycket upp och ner. Valsarna var inte bra, Vargarna var okej, men sen gick det bra i GP-kvalet. Det har varit lite lurigt den här säsongen med ljuddämparna, men det blir allt bättre tycker jag.

Hur går det i kväll då?

– Vi vinner.

Annons