Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dobrucki vill visa sitt rätta jag

Inför förra säsongen värvades Rafal Dobrucki för att vara en stor poängplockare i laget. Och även fast polacken gjorde en hel del fina insatser så lyfte det aldrig riktigt. Nu är han revanschsugen och vill visa Motalapubliken vad han kan.

Annons
Rafal Dobrucki.

Den långe polacken hade stora förväntningar på sina axlar i fjol. Lagledaren Stefan Andersson kallade honom för ett ”riktigt bra nyförvärv”.

Han inledde också starkt, men föll tillbaka ju längre säsongen led. Totalt inkasserade han 120 poäng på 76 heat.

– Jag är inte tillfreds med förra säsongen i Sverige. Laget hade en del oflyt och jag tog inte de poängen som jag tycker att jag ska ta, säger Dobrucki självkritiskt.

I polska ligan gick det desto bättre. Med sitt Zielona Gora blev han polsk mästare. Han har sedan tidigare ett SM-guld, med Kaparna 2003. Något han gärna upprepar – med Piraterna.

– Om man kollar på trupperna så ska vi absolut vara med i fighten ända in på mållinjen. Greg Hancock kommer att tillföra mycket rutin och stabilitet.

– Elitserien är dock en tuff liga. Det gäller att alla i laget har en bra dag när det ska avgöras och plockar sina poäng.

Att köra ytterligare en säsong i Piraterna var hela tiden Dobruckis förstaval.

– Jag gillar verkligen klubben. Det är bra atmosfär i depån och vi är ett skönt gäng som trivs ihop.

Rafal Dobrucki ger ett lugnt och sansat intryck. Det är en rutinerad herre det här. Han var ordinarie i GP-serien redan år 2000. Fem år tidigare blev han polsk juniormästare.

2010 kommer polacken att köra för tre lag. Piraterna, Zielona Gora samt Wolfslake Berlin i tyska ligan. I tyska ligan kommer han att tillhöra de absolut bästa förarna.

– Det blir ett bra komplement till svenska och polska ligan som är de klart tuffaste, säger han.

Rafal Dobrucki

Ålder: 33.

Familj: Fru och två barn.

Hur går det för Piraterna: Förhoppningsvis guld.

Vem blir tuffaste konkurrenten om guldet: Det finns många bra lag. Låt oss vänta till säsongen drar i gång.

Vem blir världsmästare: Greg Hancock.

Favoritbana i Sverige: Motala och Vetlanda.

Mer läsning

Annons