Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dobruckis säsong över

Piraternas Rafal Dobrucki missar resten av säsongen efter att ha ådragit sig en mycket allvarlig ryggskada i söndagskvällens polska ligaomgång.

Annons
Rafal Dobrucki.

Det var i Zielona Goras bortamatch mot Gorzow på söndagskvällen som Dobrucki fastnade i luftstaketet i det sjätte heatet och skadade sig allvarligt. Speedwaycykeln tog tvärstopp och Dobrucki flög ett par meter innan han landade på ryggen. På sjukhuset konstaterades det att han har fraktur på två ryggkotor, den sjunde och åttonde, varav den ena måste skruvas ihop. Operation sker antagligen under måndagen eller tisdagen i Leszno. Allt tyder på att säsongen är över för Dobrucki sägs det i ett uttalande på Zielona Goras hemsida.

- Ja, han är borta för säsongen tyvärr. Det var en mycket otäck olycka och det var fruktansvärt att se. Hoppas han blir bra, säger Greg Hancock, lagkamrat med Dobrucki i både Zielona Gora och Piraterna. 

- Vi måste dessvärre räkna bort Dobrucki den här säsongen och det är bara att hoppas att han blir okej igen, säger Piraternas assisterande lagledare Daniel Andersson.

Här kan du följa Piraterna-Lejonen live i morgon!

Annons