Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En dröm gick i uppfyllelse"

Några dagar efter att SM-guldet bärgades har bröderna Daniel och Jonas Davidsson hunnit börja fatta vad de ställt till med.
– Det känns som att så många i Motala gläds med oss och det är kul, säger de.

Annons
Bröderna Daniel och Jonas Davidsson är förstås fortfarande mycket glada och nöjda över SM-guldet de tog med Piraterna i onsdags kväll.

I onsdags kväll var bröderna Davidsson med och körde hem Piraternas första, historiska SM-guld i speedway. I går kväll satte sig MVT med bröderna för att prata om hur dagarna efter guldet varit.

– Otroligt många har hört av sig med sms, samtal och via Facebook. Men det har bara varit kul, säger Daniel Davidsson.

– Att vinna det här guldet till de fans vi har och till Motalaborna känns väldigt speciellt. Det känns verkligen att många i Motala gläds med oss och det är kul, säger Jonas Davidsson.

Men om vi går tillbaka några dagar. Till pausen efter tio heat i onsdags kväll, då Indianerna ledde med tolv poäng. Sammanlagt med resultatet i Motala var det alltså oavgjort mellan lagen. Men det hade inte speciellt många i Piraterna koll på.

– Jag trodde vi låg under med några poäng sammanlagt, säger Daniel.

– Känslan var densamma för mig, menar Jonas.

Men har man inte koll på vad det står i matchen?

– Man är så fokuserad med sitt och på nästa heat och dessutom tänkte man bara på matchen i Kumla och inte att vi faktiskt hade tolv poäng med oss från Motala, berättar Jonas.

Daniel frågade dock

ibland vad det stod.

– Ja, jag vet att jag frågade Daniel Andersson och han svarade, men sedan glömde jag det direkt.

Men när lagledaren Stefan Andersson hade sitt kvartssamtal i pausen och bland annat talade om att det faktiskt var helt jämnt sammanlagt och att guldet fortfarande fanns inom klart räckhåll, då vaknade Piratförarna.

– Det var nog en väckarklocka för oss alla. Flera av oss trodde vi låg under och polackerna trodde nog det var ännu värre underläge kändes det som. Men när vi fick klart för oss att det var lika blev ju det en jäkla nytändning, berättar Daniel.

Det var sedan Daniel och Piotr Pawlicki som ordnade en femetta i det elfte heatet och gjorde att Piraterna ledde sammanlagt med fyra poäng.

– Det blev en otrolig vändning. Från att känna att vi låg under sammanlagt till att helt plötsligt leda med fyra pinnar, säger Jonas.

Det var ju sedan Jonas som fick avgöra det hela tillsammans med kaptenen Greg Hancock i det 14:e heatet, då de tog en femetta och säkrade SM-guldet.

– Men det som hände i heatet innan var otroligt viktigt, säger Jonas och fortsätter:

– Då kom Indianerna ut med Piotr Protasiewicz och Antonio Lindbäck och vi hade Przemyslaw Pawlicki och Linus Sundström. Jag trodde på 1-5 där, men det blev 2-4 och det var otroligt viktigt att Pawlicki tog den tvåan.

– Och Linus hjälpte ju Pawlicki genom att hela tiden störa Antonio som låg trea. Det gjorde han bra och utan Linus hjälp tror jag inte Pawlicki hade kunnat hålla Antonio bakom sig, säger Daniel.

Känslan när du Jonas kom i mål i heat 14 då?

– En jäkla lättnad. Det var så otroligt skönt och så himla mycket känslor, menar Jonas.

Daniel kände förstås detsamma

– Ja, det är klart. Det var rätt skönt att vinna mot just Indianerna. Men jag såg att en krönikör hade antytt att Przemyslaw Pawlicki medvetet skulle ha kört på och skadat Ryan Sullivan i första finalmatchen. Det är det jävligaste jag läst. Hur man kan tro något sådant, det är obegripligt korkat.

Bröderna Davidsson är födda i Motala och att vinna SM-guld med sin Motalaklubb Piraterna var förstås väldigt speciellt.

– Man har många drömmar och att vinna SM-guld med Piraterna var en av dom, säger Jonas.

– Visst är det en dröm som gått i uppfyllelse, menar Daniel.

Mer läsning

Annons