Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”En klump i magen”

Jonas Davidsson talar ut i MVT om turbulensen med Piraterna.

Annons
Jonas Davidsson.

Den senaste tidens turbulens mellan Piraterna och Motalasonen Jonas Davidsson har väckt många känslor.

Inte minst hos honom själv.

Jonas har tagit det hela hårt och känner sig utmålad som syndabock.

Därför har han valt att berätta sin version om varför parterna inte kunde komma överens.

För Jonas Davidsson var det självklart att han skulle köra i Piraterna även nästa säsong.

– Det var jag helt övertygad om. Jag trodde att vi skulle snacka fram och tillbaka och komma fram till en lösning som båda parter accepterade. Så har det varit tidigare år, säger han.

Jonas hade redan tryckt upp broschyrer till sina sponsorer där det stod att hans klubbar 2012 skulle vara Piraterna i Sverige och Zielona Gora i Polen.

– Det hade jag knappast gjort om jag inte hade trott att jag skulle köra i Piraterna, påpekar han.

Två veckor efter SM-guldet hade Jonas Davidsson fortfarande inte fått något kontraktsförslag från Piraterna. Han fick själv ta kontakt med Stefan Andersson och be om att få ett.

– Piraterna går ut och säger att jag inte är samarbetsvillig när jag själv fick höra av mig och fråga efter ett kontraktsförslag, säger Jonas och berättar att det första kontraktsförslaget var ungefär 30 procent lägre än vad han hade i år.

Jonas godtog inte det, utan stod fast vid att han ville ha samma summa som han haft den här säsongen, varken mer eller mindre. Förra tisdagen kom Piraternas fjärde och sista bud för Jonas att ta ställning till. Något som han trodde att han skulle få tid att tänka över, men ett och ett halvt dygn senare var betänketiden slut. Då fick han beskedet via sms att det tyvärr var för sent. I sms-konversationen som MVT-sporten har tagit del av framgår det att Jonas frågade om det var för sent även om han godtog Piraternas sista bud. Som svar fick han: Yes.

– Jag satt hemma och fick en klump i magen. Det är ju mitt jobb och min framtid det handlar om.

Det har spekulerats i att Jonas tidigare har haft kontakt med Dackarna, något som han själv kraftigt dementerar.

– Efter det sista sms:et hade jag, pappa och Danne ett möte om vilka alternativ vi hade.

När Jonas satte sig i bilen efter mötet och skulle åka hem ringde Dackarnas Jerker Eriksson och frågade om han var intresserad av att köra för dem.

– Jag trodde knappt att det var sant. Innan dess hade vi inte haft någon kontakt alls och inga andra klubbar hade hört av sig heller. Alla var nog lika säkra som jag på att det var Piraterna som gällde.

Av Dackarnas lagledare fick han höra att Dackarna inte kunnat matcha Piraternas bud på Chris Holder.

– Det bud som Holder tackade nej till i Dackarna var betydligt bättre än det jag fick i Piraterna, påpekar Jonas.

Vissa av de uttalanden som Piratledningen har gjort ställer sig Jonas väldigt frågande till och många supportrar och vänner till honom har på grund av dessa uttalanden hört av sig till honom och undrat vad det är frågan om.

– I dag (läs i går) läste jag till exempel om något sponsorupplägg som jag inte ville godta. Jag har ingen aning om vad Piratledningen menar med det, säger han.

Nästa år blir det alltså Dackarna för Jonas del, något som han nu efter allt som har hänt, känner sig till freds med.

– Från och med nu är det bara fokus på Dackarna. Både Jonsson och Lindgren har ringt och tyckt att det är kul att jag ska köra där och bemötandet jag har fått från alla känns jäkligt bra.

Trots att inte Jonas kommer att köra i Piraterna så hoppas han på fortsatt stöd från Motalaborna.

– Jag vill tacka alla fans och sponsorer för tre bra år som vi krönte med ett SM-guld och hoppas att de följer mig trots att jag inte kör i Motala.

Piraternas lagledare Stefan Andersson ville när MVT talade med honom inte ge någon mer kommentar angående Davidsson.

Annons