Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Greg Hancock tillbaka i Orionparken

Efter 15 säsonger i Rospiggarna. I kväll är speedwayikonen Greg Hancock tillbaka i Parken – i motståndarlaget Piraterna.
– Jag är laddad. Det kommer att bli en speciell match, säger Hancock inför återkomsten.

Annons

I kväll står GP-fyran Greg Hancock åter vid starttejpen i Orionparken.

Denna gång i Piraternas tröja.

Men räkna inte med någon ”vänskaplig” körning från amerikanens sida.

– Nej, jag är en pirat nu, säger 40-årige Greg Hancock och skrattar. Det är klart att jag önskar det bästa för Rospiggarna efter många fina år i klubben, men jag är i en annan position nu. Vi ska göra allt för att vinna och hitta formen igen efter en dålig match mot Lejonen senast (45-51).

– För min egen del kommer det att bli speciellt. Att komma tillbaka för första gången sedan jag lämnade, det blir spännande.

Vad tror du om publikens mottagande? Du har ändå kört i klubben i 15 säsonger.

– Ja..., det är svårt för mig att säga (skratt). Men jag hoppas självklart att de är positiva och välkomnar mig tillbaka. Jag har bara positiva minnen från mina år i klubben och det är verkligen inga hard-feelings mellan oss.

I Hancocks frånvaro har Rospiggarna som bekant haft en blytung säsong.

Jumboplacering – och utan chans till slutspel.

Hur mycket följer du din gamla klubb?

– Jag har bra koll på dem, och det är klart att säsongen är ett misslyckande hittills. Jag känner en del killar i laget och vet hur tufft de har det just nu, säger Greg Hancock. Jag har själv varit med om tuffa säsonger i Rospiggarna och hatar att se hur dåligt det går just nu. Men jag tror och hoppas att de överlever och lyckas bättre nästa säsong.

Till sist, vad tror du om matchen?

– Vi underskattar defintivt inte motståndet, framförallt inte på bortabana. Oavsett vad folk säger kommer det att bli tufft. Vi måste vara med från start och göra allt för att få med oss några poäng, säger Greg Hancock.

Som i kväll är tillbaka i Orionparken – i Piraternas färger.

Mer läsning

Annons