Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianerna hemmaföll - igen

Indianerna föll hemma på Ica Maxi arena för andra matchen i rad.
Gästande Piraterna vann reprisen på fjolårsfinalen med 46-44.

Annons
Rune Holta, Indianerna.

Efter ett två veckor långt uppehåll tog tabellfyran Indianerna mot trean Piraterna hemma på Ica Maxi arena i det som var en repris på fjolårets SM-final.

Efter att Piraterna vunnit hemmamötet i våras med 46-44 var Indianerna tvunget att vinna med minst tre poäng för att ta hand om bonuspoängen.

Matchen började också bra för hemmalaget, med två raka heatsegrar. Även om Piraterna slog till med en femetta, och därmed utjämnade, i det tredje heatet så hade Indianerna länge greppet, om än knappt.

Men i det elfte heatet blev Antonio Lindbäck utesluten. I omstarten tog Piraterna sin tredje femetta i matchen och gick upp i ledning. En ledning som Motala-laget höll matchen ut och vann med samma siffror som i förra mötet lagen emellan - 46-44.

Förlusten var Indianernas andra raka på hemmaplan och sjätte totalt den här säsongen. Hammarby, trots förlust, knep bonuspoängen mot Vargarna och passerade därmed Indianerna i tabellen. Lagledare Daniel "Dalle" Andersson Bäckströms förare ligger nu på femte plats med åtta poäng. Hela 13 poäng efter serieledande Elit Vetlanda.

Läs mer om matchen i onsdagens NA, papperstidningen!

Indianernas lag:

1) Joonas Kylmäkorpi, 2) Rune Holta, 3) Piotr Protasiewicz, 4) Simon Gustafsson, 5) Niels-Kristian Iversen, 6) Antonio Lindbäck, 7) Mathias Thörnblom.

Piraterna: 1) Przemyslaw Pawlicki, 2) Maciej Janowski, 3) Greg Hancock, 4) Linus Sundström, 5) Chris Holder, 6) Anton Rosén, 7) Grzegorz Zengota.

NA-sporten hade David Hellsing och Jimmie Larsson på plats i Sannahed. De kommer rapporterade matchen direkt.

Läs deras heat för heat-rapport nedan i denna artikel.

Avslutande kommentar: Indianerna gör en godkänd insats, men en del otur fäller laget. Lindbäcks uteslutning i reservheatet och "Pepes" stopp i tredje heatet känns avgörande. Tack för oss!

Heat 15: 3-3.Iversen 3

Holder 2

Hancock 1

Protasiewicz 0

Kommentar: Iversen gör precis det han ska, det vill säga vinner heatet. Men det räcker inte. För "Pepe" är totalt chanslös mot Holder och Hancock.

Slutställning: 44-46.

Heat 15: Nomineringarna faller ut precis som väntat. Indianerna behöver en femetta för att både vinna matchen och för att få till skiljeheat om bonuspoängen.

Heat 14: 3-3.Iversen 3

Holder 2

Hancock 1

Kylmäkorpi 0

Kommentar: Iversen får en kanonstart och vinner heatet enkelt. Kylmäkorpi är faktiskt tvåa in i första kurvan. Kruxet är att han har en stekhet Chris Holder och en viss världmästare mot sig som tar sig förbi ganska omgående. Kylmäkorpi har ändå en tuff kamp mot Hancock hela vägen, men amerikanen håller undan. 4173 på plats här för övrigt. Nu dags för nominering. Gissningsvis är att vi får se samma piratförare en gång till. I Indianerna då? Iversen given och sedan gissar vi på "Pepe".

Aktuell ställning: 41-43.

Heat 13: 4-2.

Protasiewicz 3

Zengota 2

Holta 1

Pawlicki 0

Kommentar: Protasiewicz rundade hela fältet i utgången av andra kurvan, på första varvet. Från ledning kunde han sedan åka på för fullt medan övriga förare hade en stenhård kamp om platserna två till fyra. Holtade skakade Zengota flera gånger men lyckades aldrig nå ikapp.

Aktuell ställning: 38-40.

Heat 13: Piraterna gör en ändring. Lagledaren Stefan Andersson byter ut Sundström mot Zengota.

Heat 12: 2-4. Hancock 3

Iversen 2

Janowski 1

Gustafsson 0

Kommentar: Matchen på väg att glida Indianerna ur händerna. Piratförarna tar starten. Iversen spurtar dock upp på andraplatsen. Utmanar Hancock hela vägen och är nära att ta sig förbi i sista kurvan. Räcker dock inte. Samtidigt är Gustafsson fortsatt iskall och har inte en chans i heatet.

Aktuell ställning: 34-38.

Heat 11: 1-5.Zengota 3

Rosén 2

Thörnblom 1

Lindbäck 0 (utesluten)

Kommentar: Thörnblom är chanslös i omstarten och aldrig nära att rubba Zengota och Rosén. Polacken, som gör sin första match för Piraterna, vinner heatet före sin klubbkamrat. Nu är det Piraterna som sitter i förarsätet.

Aktuell ställning: 32-34.

Heat 11: Domaren är inte nöjd med starten den här gången heller. I och med att Lindbäck redan har en varning blir han nu utesluten, under stora protester från hemmapubliken. Nu blir det här heatet svårt för Indianerna som enbart mönstrar Thörnblom mot Piraternas reserver.

Pausrapport: Det är en svängig match, minst sagt. Bra start på Indianerna innan Piraterna kunde komma ikapp. Sedan ryckte hemmalaget på nytt, innan gästerna kunde lyckas med den sista toppningen. Tvåpoängsöverläge nu i paus, vilket innebär oavgjort totalt. Inget lag har alltså bonuspoängen i sin hand just nu.

Heat 10: 1-5.Holder 3

Hancock 2

Kylmäkorpi 1

Thörnblom 0

Kommentar: Piraternas toppning faller väl ut. Hancock går in och gör det han ska. Men bäst av alla är Chris Holder som tar tredje raka heatsegern. Känns som man redan nu kan skriva dit dessa två herrar i nomineringsheatet. Heatet odramatiskt.

Aktuell ställning: 31-29.

Heat 10: I och med att Piraterna ligger under med sex poäng får laget rätt att toppa, vilket man också gör. Rosén ut och Greg Hancock in.

Heat 9: 5-1.Iversen 3

Lindbäck 2

Janowski 1

Pawlicki 0

Kommentar: Det kokar på Ica Maxi arena nu. Iversen är tillbaka efter enpoängaren i sitt första heat och stod för en imponerande uppvisning. Lindbäck är också i gott slag. Nu klämde han sig förbi bägge pirat-polackerna på insidan i slutet av första varvet. Därefter kunde han utan problem hålla dem bakom sig. Nu har Piraterna möjlighet att toppa.

Aktuell ställning: 30-24.

Heat 8: 2-4.Holder 3

Protasiewicz 2

Zengota 1

Lindbäck 0

Kommentar: Chris Holder är stekhet och tar andra raka trepoängaren. Utmanas hårt av "Pepe" som är nära att ta sig förbi på sista kurvan, men det räckte inte hela vägen. Lindbäck i "gamla synder" och är aldrig riktigt med i heatet.

Aktuell ställning: 25-23.

Heat 8: "Dalle" agerar och ställer Simon Gustafsson åt sidan. Antonio Lindbäck in istället.

Heat 7: 3-3.Hancock 3

Kylmäkorpi 2

Holta 1

Sundström 0

Kommentar: På förhand ett intressant heat som dock blev totalt händeselöst. Hancock körde ifrån konkurrenterna utan bekymmer och vann på betryggande avstånd till Kylmäkorpi. Indianförarna gjorde några tafatta försök att närma sig men fick nöja sig med oavgjort i heatet. Sundström långt efter.

Aktuell ställning: 23-19.

Heat 6: 3-3.Protasiewicz 3

Pawlicki 2

Janowski 1

Gustafsson 0

Kommentar: "Pepe" revanscherar sig för stoppet i första heatet. Blixtsnabb i starten och är i en klass för sig i heatet. Ett heat som helt saknade dramaturgi om man undantantar den lätta vurpan som Simon Gustafsson stod för i sista kurvan. Ingen fara för honom dock. Han måste dock upp i kvalitet.

Akutell ställning: 20-16.

Heat 5: 5-1.

Holta 3

Lindbäck 2

Sundström 1

Rosén 0

Kommentar: Strålande heat av bägge Indianförarna. Lindbäck vände till snyggt ur första sväng och pressade sig förbi Sundström. Därefter var det Lindbäck och Holta för hela slanten. Norrmannen hade bra fart på grejerna och tog heatsegern även om Antonio var sugen att köra om honom på upploppet.

Aktuell ställning: 17-13.

Heat 5: Heatet blåses av för ojämn start. Lindbäck ryckte iväg väldigt tidigt från innerbanan. Domaren dömer omstart för samtliga fyra förare och utdelar en varning till Lindbäck för "dålig startdisciplin." Nytt försök alldeles strax.

Heat 5: Lindbäck ersätter Thörnblom. Ingen otippad förändring av "Dalle" Andersson. Heatet under tvåminutersregeln nu.

Heat 4: 3-3.Holder 3

Lindbäck 2

Iversen 1

Zengota 0

Kommentar: Knallhårt heat. Piratförarna tar starten, men Lindbäck flyger fram upp på andraplats. Iversen får en dålig start, men tar sig förbi Zengota på det andra varvet. Lindbäck utmanar Holder länge och väl och toksatsar i sista kurvan. Håller på att sluta illa, men han tar sig i mål. Kvällens första oavgjorda heat. Sladdpaus nu.

Aktuell ställning: 12-12.

Heat 3: 1-5.Hancock 3

Sundström 2

Gustafsson 1

Protasiewicz 0 (stopp)

Kommentar: Utklassningsheat för Piraterna. Protasiewicz fick stopp i starten och kom aldrig iväg från tejpen. I stället kunde Hancock och Sundström åka i från Simon Gustafsson hur enkelt som helst. Nu är det kvitterat i matchen.

Aktuell ställning: 9-9.

Heat 2: 4-2.

Lindbäck 3

Zengota 2

Thörnblom 1

Rosén 0

Kommentar: Zengota tar starten, men på sista varvet står Lindbäck för en snygg omkörning och tar heatsegern. Mycket starkt. Bakom har Thörnblom en tuff kamp med Rosén om tredjeplatsen, men Thörnblom håller undan. Nytt poängövertag för Indianerna.

Aktuell ställning: 8-4.

Heat 1: 4-2.Kylmäkorpi 3

Pawlicki 2

Holta 1

Janowski 0

Kommentar: Jämn start där Kylmäkorpi rundade fältet från yttern och sedan höll ledningen tämligen enkelt. Holta pressade Pawlicki men nådde aldrig ikapp. Bra start för hemmalaget.

Aktuell ställning: 4-2.

19.03: Niels-Kristian Iversen tar emot publikens hyllningar. Han tog ju guld i lag-VM med sitt Danmark som lagkapten. Iversen som har bäst poängsnitt i elitserien. Men i kväll har han en tuff utmanare i Piraternas regerande världsmästare, Greg Hancock.

19.00: Drygt tio minuter till race off. Det är massor med folk och nu är det förarpresentation. Indianerna gör entré till publikens jubel och en del pyroteknik.

18.52: Det är mycket prestige i det här mötet. Dessa lag körde ju en knallhård SM-final förra säsongen. Indianerna var favoriter, men Piraterna fick stå överst på pallen. Matchen har också en viss derbykaraktär, så lite rivalitet och prestige finns i denna match.

18.50: När dessa lag möttes i våras i Motala drog Piraterna det längsta strået och vann med 46-44. Men inget katastrofresultat för Indianerna som därmed har bra möjlighet att ta bonuspoängen. Seger med minst tre poängs marginal är ett måste.

18.40: Noterbart är att det här blir Piraternas första match sedan 26 juni. Anledningen är inte bara uppehållet för lag-VM. 3 juli skulle laget mött Valsarna på hemmaplan men Hagforsklubben lämnade som bekant walk over i ett sent skede. Indianerna kör för första gången sedan Elit Vetlanda kom till Sannahed och vann med 48-42.

18.25: Nu är vi på plats på Sannahed. Det är kanonväder och mycket folk redan nu. Törs nästan garantera att det blir en bra bit över 4 000 här i kväll. Kanske 5 000 till och med?

Mer läsning

Annons