Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianerna kvar i topp

Indianerna fortsätter att gå som tåget i elitserien.
Under tisdagskvällen besegrades Vetlanda med 46-44

Annons

Regerande mästarna Vetlanda har haft det tufft den här säsongen. Men för Indianerna går det desto bättre. Den tidigare så ifrågasatte Ryan Sullivan var magisk och en av de stora anledningarna till att Indianerna kunde vinna den tuffa bortamatchen.

För övrigt Kumla-lagets första seger mot Vetlanda på 2000-talet. Därmed är Indianerna kvar i toppen av elitserien.  

NA var  på plats och rapporterade under matchens gång.  Här är matchrapporten heat för heat:

Heat 15: 5-1.

Hampel 3

Kolodziej 2

Kylmäkorpi 1

Lindbäck 0.

SLUTSTÄLLNING: 44-46.

Kommentar: I matchens sista heat kommer Vetlandas första femetta men det var så dags då. Hampel matchens suverän med maximala 18 poäng men det räckte ändå inte. Sullivan stort utropstecken i Indianerna med 13 poäng på fem heat. Det här var Indianernas första seger i Vetlanda på 2000-talet!!!

Nu ska jag störta i väg och jaga kommentarer till onsdagens papperstidning. Tack för visat intresse trots att tekniken strulade.

Heat 14: 3-3

Kolodziej 3

Lindbäck 2

Pedersen 1

Crump 0.

Total ställning: 39-45.

Kommentar: 3-3 och Indianerna vinner matchen!!! Lindbäck och Pedersen lyckas hålla Crump bakom sig. Den trefaldige världsmästaren har bara tagit fyra poäng och avslutat med två raka nollor. Snacka om att det är kris just nu i mästarlaget. Nu börjar det regna så smått men det spelar ingen roll...

Heat 13: 3-3

Hampel 3

Sullivan 2

Iversen 1

Jonasson 0.

Total ställning: 36-42.

Kommentar: Indianerna plockade bort en blek Pepe som bara tagit två poäng och slängde in Sullivan. Han och Iversen fick dock se sif rundade av matchens suverän Hampel i första sväng. Hampel har tagit maximala 15 poäng!

Heat 12: 3-3

Hampel 3

Kylmäkorpi 2

Pedersen 1

Crump 0

Ställning totalt: 33-39

Kommentar: Hampel går in i stället för Peter Karlsson. Lyckat för hemmalaget då Hampel tar hem det. Tuff körning av Kylmäkorpi räcker till andraplatsen. Körde ut Crump i första sväng. 

Heat 11:

Sullivan 3

Gustafsson 2

Lindqvist 1

Hlib 0

Ställning totalt: 30-36

Kommentar: Ruskigt viktig femetta för Indianerna. Sullivan fortsatt het före Simon som hamnade i tuff duell med Hlib. Den senare trea i mål men blir utesluten efter duellen med Simon. 

Antonio Lindbäck sitter några trappsteg ner med nedfällt skinnställ och bar överkropp. Ser vältränad ut.

- Banan är fin och jag hoppas vi kan hålla undan. Min egen insats är upp och ner, säger Antonio som kört in fem poäng på tre heat.

Pauskommentar: Medan jag hade tekniska problem i början gick Indianerna, och framför allt stekhete Sullivan, som tåget i början. Men trenden är att Elit Vetlanda är på väg att ta kommandot. Nästa heat, det andra reservheatet, kan bli helt avgörande för matchutgången. Indianerna behöver ta en femetta för att ha lite att gå på inför de sista heaten.

Dagens publiksiffra: 2280. Faktiskt den bästa i år på Vetlanda motorstadion.

Heat 10: 3-3

Kolodziej 3

Sullivan 2

Lindbäck 1

Lindqvist 0

Total ställning: 29-31.

Kommentar: Sullivan ersatte Simon Gustafsson och gav Kolodziej en riktig fajt i två varv innan han fick se sig besegrad.  

Heat 9: 4-2.

Crump 3.

Kylmäkorpi 2

Hlib 1

Protasiewicz 0

Total ställning: 26-28.

Kommentar: Elit Vetlanda är inne i matchen nu. Crump tog starten och Hlib kom farande som ett bowlingklot och strikade nästan de båda indianförarna i första sväng. Bra kämpaglöd i Kylmäkorpi som kommer tillbaka och fixar tvåpoängaren. Blekt heat av Pepe.

Heat 8:  4-2.Hampel 3

Lindbäck 2

Karlsson 1

Sullivan 0.

Total ställning: 22-26.

Kommentar: Sullivan var återigen snabbast från start men i andra kurvan blev han omåkt av Hampel på innern och hamnade i ett lite knöligt läge. Sullivan föll sedan genom fältet.

Heat 7: 2-4.Pedersen 3

Kolodziej 2

Iversen 1

Jonasson 0.

Total ställning: 18-24.

Kommentar: Pedersen ledde från start till mål. Iversen hade en stentuff kamp med Kolodziej men fick se sig slagen på mållinjen. Från min synvinkel såg det ut som om indian-föraren var före, men jag sitter på andra sidan en bra bit från mållinjen. Jonasson fick stopp.

Heat 6: 3-3.

Hampel 3

Kylmäkorpi 2

Protasiewicz 1

Karlsson 0.

Total ställning: 16-20.

Kylmäkorpi lyckades hålla Hampel bakom sig i två varv men då kom polacken farande på innern.

Heat 5: 3-3.

Iversen 3

Jonasson 2

Hlib 1

Gustafsson 0

Total ställning: 13-17.

Kommentar: Iversen hämtade sig snabbt från den inledande nollan i tredje heatet. Gustafsson fick ge sig mot Hlib som byttes in istället för Lindqvist.

Heat 4: 1-5.

Sullivan 3

Lindbäck 2

Crump 1

Hlib 0.

Total ställning: 10-14.

Heat 3: 4-2.

Hampel 3

Pedersen 2

Karlsson 1

Iversen 0

Total ställning: 9-9.

Fyra heat körda nu. Ryan Sullivan är stekhet och ser till att det blir en femmetta tillsammans med Antonio Lindbäck. Indianerna leder därmed med 10-14.

Heat 2: 2-4.

Sullivan 3

Hlib 2

Gustafsson 1

Lindqvist 0.

Total ställning: 5-7.

Heat 1: 3-3.

Jonasson 3

Kylmäkorpi 2

Protasiewicz 1

Kolodziej 0.

Total ställning: 3-3.

Fick tekniska problem direkt, ledsen för det,  men nu är vi igång igen. Indianerna leder med 7-5 efter två heat. Sullivan vann reservheatet före Hlib och med Simon som trea. Första heatet slutade 3-3 med Jonasson som heatsegrare.

18.53: Förarna rullar ut för presentation. Öven om man vattnat ser banan stenhård ut. Nästan som en gammal klassisk stybbplan i fotboll på sommaren.

18.40: Fortfarande strålande sol men med en svalkande bris. Inga regnmoln på himlen. Båda lagen kör med ordinarie manskap, inga ändringar i sista stund.

Svenska mästarna på bortabana är som alltid en svår nöt och inte blir det roligare när man läser statistiken. Inte en indian-poäng i Vetlanda sedan 1998 då det blev oavgjort 48-48. Hög tid att bryta den trenden med andra ord.

17.45: Nu är jag (Henrik) på plats på Vetlanda Motorstadion. Det åskade ordentligt på vägen utanför Mjölby och det kom en del regn på resan ner men just nu lyser solen och det är en tryckande hetta. På lokalradion varnar man dock för spridda åskskurar i Småland  under kvällen. Hoppas verkligen vi slipper det. Ska försöka direktrapportera från en träläktare i depån och har precis jagat fatt på en strömkabel. Håller tummarna för att tekniken fungerar under kvällen!

Matchguide

Vad: Elit Vetlanda-Indianerna.

När: Klockan 19.12.

Var: Vetlanda Motorstadion.

Följ matchen: Rapporter på na.se.

Elit Vetlanda

Laguppställningar:1) Janusz Kolodziej

2) Thomas H Jonasson

3) Jaroslaw Hampel

4) Peter Karlsson

5) Jason Crump

6) Pawel Hlib

7) Henric Lindqvist

Indianerna

1) Piotr Protasiewicz

2) Joonas Kylmäkorpi

3) Bjarne Pedersen

4) Niels Kristian Iversen

5) Antonio Lindbäck

6) Simon Gustafsson

7) Ryan Sullivan

Mer läsning

Annons