Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianernas domarilska

Indianerna fick bara oavgjort i streckmötet med Valsarna.
Då riktades ilskan mot domaren Ola Karlsson.
- Jag vet inte om han tappat sina glasögon, säger dansken Hans Andersen.

Annons

Små marginaler och Indianerna är synonymt med varandra den här säsongen. I streckmatchen mot Valsarna var laget inblandat i en ny rysare. Till slut räddade Niels-Kristian Iversen en poäng – plus bonusen – via en omkörning av Krzysztof Buczkowski i sista heatet.

- Jag är besviken. Det är bra med oavgjort men jag vill ha en seger. Vi är värda att vinna, säger lagledaren Daniel Andersson Bäckström som riktade sin ilska mot Ola Karlsson i domartornet.

- Det är domsluten emot oss som avgör. Det är bara att titta på Daniel Nermark som är ute och fladdrar och far. Domaren tar inte bort honom för farlig körning eller någonting. Nermark ramlar själv i ett heat och får omstart och får köra om. Jag tycker det är för dåligt, säger Dalle.

Har du pratat med domaren?

- Jag ringer upp till tornet men det spelar ingen roll. Domarna ändrar inte domsluten ändå . Den där telefonen kan de lika gärna ta bort.

Andersen sågade

Hans Andersen, som tog tre poäng på fyra heat i sin comeback, var inte nådig i kritiken mot Karlsson.

- Jag vet inte om domaren hade tappat sina glasögon men det var lite konstigt, säger han.

Daniel Nermark vill dock inte kännas vid någon farlig körning.

- Det var ett underligt heat. Jag fick en touch av Niels-Kristian och touchade sargen, så jag trodde att jag skulle vurpa. Men det förstörde väl Runes heat på alla sätt och jag kan förstå hans ilska. Men det var inget medvetet från min sida, säger värmlänningen.

I och med krysset i Hagfors och segrar för flera konkurrenter jämnar bottenstriden i elitserien till sig. Indianerna har tio poäng och ner till Valsarna under slutspelsstrecket är avståndet två poäng.

- Vi har haft mycket stolpe ut. Det vänder aldrig, men jag tycker det är viktigt att vi åker härifrån med två poäng i stället för en. Det känns bra men vi är värda att vinna, säger Dalle Andersson Bäckström.

Är ni oroliga för att missa slutspelet?

- Nej, det är vi inte. Nu har vi hemmamatch mot Västervik och det är en match vi ska ta. Det finns inget annat, säger Dalle.

Mer läsning

Annons