Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Ingen ska få knäcka mig”

Anklagad för fusk och petad under utredning.
Trots den senaste tidens kaos är det en mentalt stark Leon Madsen som gör comeback i Indianerna.
– Ingen ska få knäcka mig, säger han.

Annons
Leon Madsen (blå huva) är tillbaka i Indianerna igen.

Ljuddämparskandalen i GP-kvalet i Danmark för drygt en vecka sedan är utredd och avskriven. Leon Madsen frikändes av danska speedwayförbundet.

Efter att ha petats under utredning från två Indianmatcher förra veckan öppnades plötsligt en dörr för Leon Madsen igen – som tas till nåder nu när Magnus ”Zorro” Zetterström kraschat och ådragit sig både fingerfraktur och hjärnskakning. Olyckan inträffade under GP-tävlingen i Torun på lördagen.

Skräckbana

När NA får tag på den 21-årige dansken är han på väg från Polen till Danmark. På tisdagen är han återigen en del av det Indianlag som reser till Småland för skräckmatch borta mot Vetlanda. En bana som blivit Indianernas mardröm de senaste tio åren och de flesta matcher slutat med förluster upp mot 30 poäng.

Hur ser du nu med lite distans på ljuddämparincidenten?

– Jag vill inte uttala mig mer om det.

Du sa i en tidigare intervju i NA att du kände större förtroende för din lagledare i Polen, som inte petade dig, än Daniel Andersson i Indianerna. Håller du fortfarande fast vid det?

– Jag lagt allt det där bakom mig nu. Nu vill jag fortsätta visa vad jag kan och köra in så många poäng som möjligt mot Vetlanda. Vi har – som många andra lag – varit lite för mycket upp och ner och vi måste bli jämnare för att till att börja med ta en slutspelsplats. Vi har alla möjligheter att bli ett finallag i höst.

Hur har du påverkats av fuskanklagelserna och trycket som varit runt dig senaste veckorna?

– Det ska inte påverka mig. Jag har alltid varit mentalt stark och ingen ska kunna knäcka mig. Jag kan inte vara annat än nöjd med hur jag kört hittills under säsongen och så ska det fortsätta. Jag har blivit ett år äldre och har förberett mig på bästa tänkbara vis i år, säger Leon Madsen.

BAKGRUND

Det var i GP-kvalet i Fjelsted i Danmark som den 21-årige dansken bötfälldes och drog på sig mörka rubriker. Han beskylldes för att ha mixtrat med en förgasare före tävlingen.

Även om dansken körde på en reglementsenlig ljuddämpare i tävlingen som pekades han ut som fuskare av bland andra svenska förbundskaptenen Daniel Nelson, som sa till TT:

– Så lågt att det inte finns.

Indianernas styrelse såg allvarligt på incidenten och valde att ställa över Leon Madsen i förra veckans elitseriematcher mot Västervik och Vargarna.

Madsen själv skyllde på ett missförstånd och riktade syrlig kritik mot lagledaren Daniel ”Dalle” Andersson när NA frågade Madsen när han skulle köra nästa gång.

– I polska ligan på söndag. I Polen har jag en lagledare som tror på mig till skillnad mot i Indianerna, svarade han.

I polska ligan blev det sex poäng på fyra heat för Betard WTS Wrocław när Bydgoszcz besegrades borta med 51–39. Samtidigt valde det danska speedwayförbundet att fria Madsen från ljuddämpar-skandalen. Det öppnade återigen dörren för Indianerna som väljer att plocka in madsen till det svåra bortamötet med Vetlanda på tisdagen.

SAMMANSTÄLLNING: JOHAN ARVIDSSON

Mer läsning

Annons