Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Janowski blir kvar

Piraterna är helt överens med Maciej Janowski om en fortsättning i klubben. Därmed har Piraterna redan sex av sju man klara till nästa års trupp.

Annons

Även om inte Stefan Andersson fått något kontrakt påskrivet från Janowski räknar han kallt med att U21-världsmästaren från i höstas är Piratförare även nästa år.

– Ja, absolut, Jag utgår från att han blir kvar. Vi är muntligen helt överens om kontraktet och det ska bara skrivas på och faxas hit så det ska inte var några som helst konstigheter, säger Piratlagledaren.

Det enda som återstår att lösa är om kontraktet ska vara på ett eller två år. Annars är även Janowski klar för nästa år.

– Det där löser vi i veckan och jag kommer säkert ha kontraktet i min hand inom några dagar. Och det känns riktigt bra att även Janowski stannar. Kanonbra.

Med Janowski klar har nu Piraterna redan fyllt sex av sju platser till nästa års trupp och en av två gästförare är klara.

– Det som är tråkigt är ju fortfarande det här med Jonas Davidsson att inte han blir kvar, men nu är det som det är.

De förare som är klara är Greg Hancock, Chris Holder, Maciej Janowski, Linus Sundström, Przemyslaw och Piotr Pawlicki. Gästförare blir Anton Rosén och förmodligen även Fredrik Engman. Det är dock inte klart ännu. Vem som tar den sjunde och sista platen i truppen är oklart, men det kan bli Daniel Davidsson.

– Jag ska ta ett rejält snack med Daniel så får vi se hur han ställer sig och hur vi kan lösa det. Daniel kan bli den sjunde i truppen, men det kan även bli någon annan.

Med så många förare klara och med så många kvar från årets guldtrupp är förstås Piratlagledaren mycket nöjd.

– Ja, det är självklart jag är mycket nöjd med den här truppen. Jag är skitnöjd rent ut sagt. Med så många kvar från guldlaget och kryddat med Chris Holder känns det väldigt bra.

Mer läsning

Annons