Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson byter klubb i Polen

En ny polsk klubb.
Och en ny teamchef.
Andreas Jonsson hoppas på något av en nytändning till kommande säsong.

Annons

Andreas Jonsson har kört för Bydgoszcz i den polska högsta ligan, Ekstraliga, i sex år. Men laget åkte ur ligan i år och för en tid sedan blev det klart att Jonsson kommer lämna klubben.

Ny polsk hemmaklubb blir med största sannolikhet Zielona Gora.

Han skulle ha träffat klubbledningen för Zielona Gora för att gå igenom de sista detaljerna och skriva på avtalet redan under gårdagskvällen, men ett snöoväder i Polen försenade mötet då Jonsson fastnade i en bilkö.

– Vi är muntligen överens och meningen är att jag ska skriva på ett treårsavtal, säger Jonsson.

– Det ska bli skönt. Jag har haft sex jättebra år i Bydgoszcz och har trivts bra i klubben, fansen har varit väldigt bra och jag har känt mig riktigt välkommen i staden. Men sex år är en lång tid och jag behöver också förnya och utveckla mig. Det har nästan kommit till den nivån att det har låst sig för mig där. Jag behöver få något nytt att bita i.

Ledande klubb

Zielona Gora slutade tvåa i år och tog guld för två år sedan. Förra året körde bland andra Greg Hancock och Fredrik Lindgren i laget. Jonsson är nöjd med klubbvalet som var hans förstaval när det blev klart att han skulle byta klubb.

– Det är en av de ledande klubbarna i Polen definitivt och det känns ärofyllt att få köra för dem, säger Jonsson som däremot kommer fortsätta att ha sin bas i Bydgoszcz.

Dessutom är det klart att Jonsson även kommer att köra för danska Esbjerg nästa år.

– Jag ska köra så många matcher som jag kan där. Så det är också kul, säger Jonsson.

Skönt att få klart med alla klubbar?

– Det är det definitivt. Det blir mycket mer tävlingar än i år och det känns bra. Sista året har det varit för lite matchning, säger Jonsson.

Ytterligare en viktig pusselbit till kommande säsonge är en värvning.

Carl Blomfeldt, som tidigare bland annat har varit chefsmekaniker åt Tony Rickardsson, kommer att vara teamchef under kommande säsong.

Blomfeldt fanns med redan vid årets GP-avslutning, i just Bydgoszcz, som Jonsson vann. Jonsson slutade på niondeplats i GP:et i år men fick ett wild-card till nästa års tävlingar.

– Det känns roligt och jag tror att det kan bli riktigt bra. Han har mycket erfarenhet som jag tror att jag behöver. Det kanske är den sista pusselbiten som jag behöver för att nå ändå fram. Jag hoppas det i alla fall, säger Jonsson.

Som just nu håller på med uppbyggnadsträningen inför nästa säsong. Framförallt mycket egen träning och ökad tanke kring kosten har redan gett resultat.

– Det känns bra. Jag känner mig inte bara starkare utan jag mår bra också, immunförsvaret är bättre. Man kan träna bort gamla skador och så. Så att man inte har några krämpor när det är dags för säsongsstart, för säsongen kommer bli lång och slitsam, säger Jonsson.

Annons