Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson klar för Rospiggarna

Andreas Jonsson är klar för Rospiggarna. Hemmasonen är åter i Rospiggsvästen efter att ha lämnat klubben 2004.
– Det känns fantastiskt roligt, säger 30-åringen som siktar på att köra Rospiggarnas samtliga matcher i allsvenskan.

Annons
Andreas Jonsson siktar på att köra alla matcher för Rospiggarna i allsvenskan.

I fjol var Rospiggarna mycket nära att värva ”hem” Andreas Jonsson från Dackarna. Men affären föll till slut på grund av ekonomiska bitar som inte gick att lösa, till stor besvikelse för både Andreas Jonsson och Rospiggarna.

Men när nu Rospiggarna valt att flytta ned från elitserien till allsvenskan öppnades en ny möjlighet.

Till kommande säsong får nämligen de allsvenska klubbarna ha tre svenska gästförare som annars kör för någon elitserieklubb.

– Micke (Teurnberg, Rospiggarnas lagledare) ringde mig direkt när de valt att kliva ned i allsvenskan, säger Andreas Jonsson. När det sedan blev klart att det skulle bli gästförare i allsvenskan så kom vi överens direkt.

Men världsstjärnan Andreas Jonsson i allsvenskan?

– För det första har jag ett stort hjärta för min moderklubb, säger han. För det andra så passar det mig perfekt för familjen. Jag har så nära till hemmabanan och behöver inte alls vara borta så mycket som om jag till exempel istället valt att köra i England. Jag anser att engelska ligan och allsvenskan är i det närmaste likvärdiga och då är jag inte intresserad av alla resor som blir om jag kör i England.

Tanken är att Andreas Jonsson ska köra samtliga matcher för Rospiggarna.

– Ja, det är målet. Sedan får jag se vad som händer lite längre fram. Jag vet ju inte om jag är med i GP (VM-serien) nästa säsong, men förhoppningsvis är det inget som krockar med torsdagarna då allsvenskan kör.

Ortalabons ”huvudklubb” är alltjämnt Dackarna, där han har två år kvar på kontraktet.

– Så är det såklart. Men jag kommer att ge allt för att hjälpa Rospiggarna till framgångar, inte bara nästa säsong utan jag vill att klubben tänker och agerar på sikt.

Mer läsning

Annons