Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson slagen på linjen- Lindgren missade semifinal

Andreas Jonsson ledde finalen av Målillas VM-tävling i speedway från start till en meter före mållinjen. Då kom polacken Jaroslaw Hampel som skjuten ur en kanon och passerade Jonsson med minsta möjliga marginal.
- Klart att det kändes surt men jag är ändå nöjd, sade Jonsson.

Annons
Fredrik Lindgren.

Stämningen i de småländska skogarna var på topp, publikrekordet slogs och och lyder nu på 12732 åskådare. Stora delar av publiken ville se hemmafavoriten Andreas Jonsson upprepa segern från förra VM-tävlingen i Italien och det lyckades sånär.

Jonsson tog starten i finalen från bara tre. Blev passerad på första varvet av Jaroslaw Hampel men återtog ledningen och såg också ut att kunna vinna.

Men, när Hampel spelade ut sitt sista kort hade Jonsson inget svar. Polackens fräckis lyckades.

Jonsson avancerar- Jag trodde han skulle försöka på insidan i utgången av sista svängen. Därför tog jag en lite mer tight linje men hamnade på mellanhand. Jag visste direkt att han hade vunnit och visst kändes det lite surt, sade Jonsson.

Med 19 inkörda poäng var Jonsson ändå poängbäst av samtliga förare under kvällen och han fortsätter att avancera i VM-tabellen. Med fyra tävlingar kvar att köra är Jonsson på delad fjärdeplats, fyra poäng från bronsplats, tio från silver.

- Viktiga poäng, och vilket otroligt stöd jag fick under hela kvällen. Det kändes skönt eftersom jag var riktigt nervös och kände pressen på mig inför tävlingen, sade Jonsson.

Målillatävlingens vinnare Jaroslaw Hampel är ny tvåa i VM, 22 poäng efter Greg Hancock. Hampel anser dock inte att slaget om guldet är förlorat.

Allt kan hända, sade han och log nöjt.

Lindbäck grinade illaFörutom Andreas Jonsson gjorde wild card-föraren Tomas H Jonasson en stark insats. Han tog sig vidare till semifinal.

Ont överallt, var hans snabba sammanfattning efter en kväll som innehöll publikfriande omkörningar och två rejäla vurpor.

- Såklart är det i VM jag vill vara med i fortsättningen och jag hoppas verkligen att jag har en chans att få ett permanent wild card nästa år. Att jag missade chansen att ta mig till VM-kvalfinalen i Vetlanda nästa veckan har jag lagt bakom mig, sade Jonasson.

Örebroaren Fredrik Lindgren plockade åtta poäng, hade behövt en till för semifinal. Indianernas Antonio Lindbäck stannade på sju poäng och hade rejält ont i en hand efter tävlingen.

- Alla ben i handen ska vara hela i alla fall. Nu har jag gjort två bra tävlingar på rad och det känns som ett steg framåt, sade Lindbäck.

SUNE KARLSSON

Annons