Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Just nu: Elit Vetlanda-Piraterna

Piraterna har två storsegrar i ryggen när de åker till Vetlanda för ett tuft möte mot Elit Vetlanda. Här kan du följa kampen live och läsa det viktigaste inför matchen.

Annons
Greg Hancock tror på sitt lag.

Klicka här om för att komma till matchrapporten direkt!

Ledarsnack

Bosse Wirebrand, lagledare och sportchef i Elit Vetlanda:– Vi är helt klart nöjda med säsongen hittills. Endast en förlust och det mot Dackarna borta senast och det är inget att skämmas över att få stryk mot dem på bortaplan. Den matchen kunde gått hur som helst och trots den knappa förlusten gjorde vi en mycket bra match. Jag har all respekt för Piraterna och deras laguppställning. Vi vet att det kommer att bli oerhört tufft mot dem och det avgörs säkert inte förrän i de två sista heaten. Men vi måste fokusera på våra killar och hur vi kör mer än hur Piraterna kör.

Daniel Andersson, assisterande lagledare, Piraterna:– Vi är bra för närvarande och det känns väldigt skönt att kunna konstatera. Det är alltid osäkert inför en säsong om man har flera unga förare som vi har. Men de har visat sin kapacitet och vad de kan och vi har en väldigt bra trygghet i laget just nu. Jag kan tänka mig att Vetlanda är lite småspända inför att möta oss just nu med den form vi har. Och vi åker helt klart ner till Vetlanda för att vinna. Jag tror stenhårt på vinst för oss, det räknar jag med.

Läget i lagen

Elit Vetlanda ställer upp med bästa tänkbara lag då man inte dras med några skador.

– Vi har varit förskonade från skador hittills och det känns förstås bra. Framför allt är jag nöjd med hur de killar som kanske ibland får spela något av andrafiolen har kört. Jag tänker på Thomas H Jonasson, Martin Vaculic och Leon Madsen. De har gjort ett jäkligt bra jobb. Madsen har ju kört som en skållad råtta och honom har jag haft ögonen på länge. Men det är inte förrän inför den här säsongen som vi fick hit honom och vi är mycket nöjda med Leon, säger Bosse Wirebrand.

Piraterna har haft lite småskavanker på både Piotr Pawlicki och Linus Sundström. Men det är ingen som helst fara med någon av dem inför matchen.

– Nej, de är helt okej och kan gå för fullt. Hittills har vi ju sluppit allvarliga skador och det är bara att hoppas att vi fortsätter slippa det. Den här matchen är ju en av de tuffaste bortamatcherna på hela säsongen, men vi ser fram emot den. Det är två lag i bra form och det ska bli kul att möta just Vetlanda, säger Daniel Andersson.

Mer läsning

Annons