Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laget "Dalle" inte vill möta

Tre lag slåss om två slutspelsplatser.
I kväll väljer Indianerna ett av dem som semifinalmotståndare.
– Jag ska ta ett snack med förarna vad de tycker. Sedan bestämmer jag vilket lag som vi väljer, säger Indianernas lagledare Daniel Andersson Bäckström, som vill undvika Vetlanda.

Annons

Indianerna står över tisdagskvällens 16:e och sista omgång av elitserien. Men fram mot 21-tiden på kvällen bestämmer Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström vilket lag han vill köra mot i semifinalen. Redan nu har han bestämt att Indianerna inleder borta tisdagen den 13 september och kör returen i Kumla tisdagen efter, den 20 september.

Inför den sista omgången slåss tre lag om två slutspelsplatser. Samtliga lag står nu på 20 poäng. Vetlanda ligger trea med bäst kvot, Valsarna fyra och Hammarby just nu under slutspelsstrecket med en minuskvot.

Ringer runt– Jag kommer att välja lag i tv-sändningen i Canal plus. Innan dess tänker jag ringa runt till förarna och höra lite hur de tänker kring lagval. Jag tror de också kommer att föredra Bajen eller Valsarna. Sedan är det jag som fattar beslut om vilket lag vi kommer att möta. Jag får ju välja mellan det lag som slutar trea och det lag som slutar fyra, säger ”Dalle”, som helst vill undvika Vetlanda.

"De kommer att växa"– Ja, det känns som ett lag som kommer att växa i slutspelet med förare som Jaroslaw Hampel och Jason Crump samt Janusz Kolodziej och Thomas H Jonasson. Men samtidigt är det inte säkert att de tar sig vidare till slutspel. Dackarna borta är ingen enkel match.

Indianerna vann serien i överlägsen stil och har kunnat förbereda sig i flera veckor för semifinalen.

– Det har varit skönt att kunna fokusera på semin och allt jobb inför den hemmamatchen. Nu ska vi bara se till att behålla samma fina form som tidigare under året.

Så avslutas elitserien

Indianerna väljer i kväll, som serievinnare, vilket semifinallag man vill möta. Indianerna väljer det lag som har slutat trea eller fyra i serien. Så här ser det ut inför tisdagens sista omgång:

3. Vetlanda     20

4. Valsarna     20

5. Hammarby 20

Så avslutar de slutspelsjagande lagen serien: Västervik–Valsarna, Dackarna–Vetlanda och Hammarby–Piraterna.

Mer läsning

Annons