Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekande lätt för Indianerna

Indianerna vann med 59-32 mot Västervik.
Och tog därmed revansch för förlusten i bortamötet.

Annons

Heat 15: 4-2

Så här var Indianerna-Västervik, heat för heat:

Sullivan 3

Harris 2

Protasiewicz (Pedersen) 1

Ulamek 0

Kommentar:

Slutställning: 59-32Indianernas lagledare Dalle Andersson nominerar Sullivan och Protasiewicz. Men stryker därefter Pepe och Pedersen kör istället. Sullivan tar starten och vinner relativt ohotad. Harris är lika överlägsen tvåa, Pedersen kan inte hota. Ulamek tvingas avbryta.

Utklassningsseger totalt och Indianerna tar därmed hem bonuspoängen då Västervik "bara" vann hemmamatchen med sex poäng.

Heat 14: 5-1 

Sullivan 3

Ljung 1

Iversen 2

Harris 0

Total ställning: 55-29 

Kommentar: Sullivan och Iversen tar starten och kontrollerar loppet. Västervik är aldrig nära att hota. Femte indianfemettan. 

Heat 13: 3-3Ulamek 2

Kylmäkorpi 0

Klindt 1

Protasiewicz 3

Kommentar:

Total ställning: 50-28  Stekhete Pepe susar förbi Ulamek redan i andra sväng och defilerar till kvällens fjärde heatseger. Hans lagkamrat Kylmäkorpi har det tuffare och får se sig omkörd av Klindt.

Heat 12: 4-2 

Harris 2

Pedersen 3

Jedrzejak 0

Iversen 1

Kommentar:

Total ställning: 47-25 Jedrzejak får stopp och Indianåkarna har inga problem att dryga ut totalledningen.

Heat 11: 4-2Gustafsson 3

Aspgren 2

Lindbäck 1

Jablonski 0

Total ställning: 43-23 Kommentar: Gustafsson tar starten och sin första heatseger för kvällen. Lindbäck mycket, mycket nära att ta sig förbi Aspgren. 

20.20: Paus på Sannahed för tillfället. Västerviks lagledare Micke Messing intervjuas av speakern och konstaterar uppgivet att hans lag är ett nummer för litet i kväll. 

Heat 10: 4-2Harris 2

Lindbäck 1

Ljung 0

Sullivan 3

Kommentar:

Total ställning: 39-21Västervik ändrade och körde Harris istället för Aspgren. Röd flagg direkt då domaren inte var nöjd med starten. Dessutom varning på Antonio Lindbäck för "dålig startdisciplin". Men omstart för samtliga förare. Där håller Sullivan undan från start till mål. Bra kamp om andraplatsen, där Lindbäck till slut får ge sig.

Heat 9: 3-3

Iversen 3

Jedrzejak 2

Gustafsson 0

Ulamek 1

Total ställning: 35-19

Kommentar: Iversen är först iväg och vinner överlägset. Jämn kamp där bakom, Simon Gustafsson körde om Ulamek på näst sista varvet men blir omkörd på sista varvet.

Heat 8: 5-1

Pedersen 2

Jablonski 1

Protasiewicz 3

Ljung 0

Kommentar:

Total ställning: 32-16 Pepe fullkomligen flyger iväg i starten och får med sig Pedersen fram till en ohotad femetta. Kvällens fjärde redan i det åttonde heatet. Ljung fick problem med cykeln och fick avbryta loppet. Pepes tredje trepoängare på lika många heat. Det har slutat regna också. Bara en sådan sak.

Heat 7: 3-3Klindt 2

Sullivan 3

Harris 1

Kylmäkorpi 0

Kommentar:

Total ställning: 27-15Sullivan överlägsen men till hemmapublikens förtret halkar Kylmäkorpi efter direkt.

Heat 6: 5-1Jedrzejak 1

Protasiewicz 3

Ulamek 0

Pedersen 2

Total ställning: 24-12

Kommentar: Pepe överlägsen från start men Pedersen kubbas med Jedrzejak ända in till mål. Dansken smiter förbi precis före mållinjen.

Heat 5: 5-1Lindbäck 2

Klindt 1

Kylmäkorpi 3

Aspgren

Kommentar:

Total ställning: 19-11Pangstart för Indianerna som kontrollerar loppet från start till mål.

Heat 4: 2-4Ljung 3

Iversen(Lindbäck) 2

Jablonski 1

Gustafsson 0

Kommentar:

Total ställning: 14-10Tjuvstart på Iversen som blir utesluten. Lindbäck ersatte. Gästernas kapten tar starten och håller undan trots att han blir hårt ansatt av Lindbäck under de två sista varven. Regnar ordentligt på Sannahed men solen skiner faktiskt samtidigt.

Heat 3: 4-2Protasiewicz 3

Harris 2

Pedersen 1

Klindt 0

Total ställning: 12-6

Kommentar: Protasiewicz är totalt överlägsen från start till mål.

Heat 2: 5-1Jablonski 1

Gustafsson 2

Aspgren 0

Lindbäck 3

Kommentar:

Total ställning: 8-4Kanonstart från Lindbäck som rundar hela fältet i första sväng. Gustafsson hängde på och kvällens första femetta var ohotad. 

Heat 1: 3-3Kylmäkorpi 2

Ulamek 3

Sullivan 1

Jedrzejak 0

Kommentar:

Total ställning: 3-3Ulamek tog ledningen i starten och jagades närmast av Kylmäkorpi, som var nära att komma i kapp, men Ulamek höll undan och tog hem kvällens första heat.

18.58 Nationalsången nu. Strax dags för det första heatet.

18.49 Oroväckande mörka moln drar in och täcker solen. Kan bli risk att de som har med sig paraply får användning av dem.

18.47 Fem förare från helgens lag-VM kör i kväll. För Västervik Chris Harris (Storbritannien) och för Indianerna danskarna Bjarne Pedersen och Niels-Kristian Iversen, svenske Antonio Lindbäck (som var med i bronslaget) och Piotr Protasiewicz som var med i det vinnande polska laget.

18.42 Hej och välkomna till NA:s matchrapport från Indianerna-Västervik. Det är soligt och mycket folk på Ica Maxi Arena. Vi som är på plats för NA:s räkning är Fredrik Scherman och David Rispoli Helling. Joonas Kylmäkorpi var precis ute och studerade banan.

Annons