Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Madsen tas till nåder

Indianerna tar den fusk-anklagade Leon Madsen till nåder. Dansken får en ny chans i bortamatchen mot Elit Vetlanda i morgon.
– Alla utredningar är nedlagda, och det är svårt för mig som inte var på plats att säga vad han gjort och inte gjort, säger Indianernas lagledare Dalle Andersson.

Annons
Leon Madsen.

Det var i GP-kvalet i Fjelsted i Danmark som Madsen fick böta för att han mixtrat med en förgasare före tävlingen. Även om dansken körde på en reglementsenlig ljuddämpare i tävlingen som pekades han ut som fuskare.

Indianernas styrelse reagerade med att ställa över Madsen i förra veckans matcher mot Västervik och Vargarna.

Men efter Magnus Zetterströms skada är Madsen tillbaka i laget.

– Som läget är just nu har jag ju bara Leon att tillgå, konstaterar Dalle.

Dalle tog ett snack med sin danske förare i går.

Är han sur över petningen i förra veckan?

– Det är han säkert. Jag har gått ut och markerat, men nu är han friad från allt av det danska förbundet, förklarar Dalle.

– Madsen har varit tuff i sina kommentarer även förut. Han har krävt en plats i laget men inte visat att han förtjänat den. Man måste leverera.

Dalles plan var att peta Simon Gustafsson mot Vetlanda och köra med Magnus Zetterström och debutanten Linus Eklöf, från farmarklubben Hammarby, på reservplats.

– Men efter Zorros skada ringde jag till Simon och kallade in honom. Linus Eklöf får följa med som nummer åtta.

Renat Gafurov missar matchen eftersom han är kvar i Ryssland där han ordnar med nytt visum.

Lagen

Elit Vetlanda: 1) Lee Richardson, 2) Janusz Kolodziej, 3) Jaroslaw Hampel, 4) Thomas H Jonasson, 5) Jason Crump, 6) Adrian Gomólski, 7) Robin Aspegren, 8) Jacob Thorsell.

Indianernas lag: 1) Bjarne Pedersen, 2) Niels Kristian Iversen, 3) Piotr Protasiewicz, 4) Leon Madsen, 5) Grzegorz Walasek, 6) Daniel Jeleniewski, 7) Simon Gustafsson, 8) Linus Eklöf.

Annons