Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Målet är att vinna SM"

Linus Sundström har inte suttit på en speedway-cykel i vinter.
Det kommer han få göra tillräckligt under säsongen.
I år är det en lättare Linus som hoppas att han kan börja där han slutade.

Annons

Ett speedwayheat varar i en minut. Ändå är det konditionen som Linus Sundström fokuserat på under vintern. Lyfta skrot och bygga muskler som så många andra tonåringar ägnar sig åt har han skippat.

– Det gäller att kunna hålla skärpan i varje heat och då tror jag det är jäkligt viktigt att ha bra kondition. Jag vill inte bygga på mig massa muskler. Då väger man bara mer, jag vill gå ner några kilo i stället. Då går det fortare, säger Linus Sundström som inte kört någon motorcykel alls i vinter.

– Jag kör så jäkla mycket under säsongen. Så under vintern gör jag gärna något annat. Jag funderade på att köpa en cross. Men jag lade krutet på att få bra material till årets säsong i stället.

Att Sundström körde en hel del förra säsongen är ingen överdrift. Totalt blev det 95 tävlingar under säsongen och det blir inte mindre i år. Snarare tvärtom.

– Förra säsongen var första året som jag var heltidsförare. Det var lite av ett läroår för mig. I år kommer jag för första gången köra även i Polen så det kommer bli en bit över 100 tävlingar i år, säger Sundström som räknat ut att han i fjol låg borta i 136 nätter.

Ett liv som kan vara lite slitsamt. Speciellt när det går lite tungt.

Men i slutet av förra säsongen lossade körningen rejält för unge Sundström som hoppas på att det ska fortsätta så även i år.

– Det var likadant året innan. Lite tungt i början och bra på slutet. Så i år hoppas jag att jag kan börja säsongen där jag slutade den i fjol.

Sundström har under flera år nämnts som en av de mest lovande juniorerna i Sverige.

Förra säsongen blev det en bronsmedalj i junior-SM. En placering som han siktar på att förbättra i år.

– Målet är att vinna SM i år. Det tror jag inte är omöjligt.

Mer läsning

Annons