Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarna tog viktig seger mot Griparna

Efter en dålig inledning kunde Masarna till slut besegra Griparna med 49-41.
Segern innebär att Masarna befäster tredjeplatsen i tabellen, då slutspelskonkurrenterna på den undre halvan föll.

Annons
Bakom Masarnas hemmaseger låg den höga lagmoralen, tycker lagledaren Stefan Bäckström. ”Vi slutar inte kriga, utan vi kör bara på. Alla hjälper varandra och pratar positivt hela tiden”.

Griparna gick ut starkt. Bortalaget vann de fyra första heaten och ledde med 13-11.

I fjärde heatet inträffade för övrigt en olycka, då Griparnas Miroslaw Jablonski körde in i luftstaketet. Han haltade av banan och kunde inte fortsätta köra.

Men Masarna körde därefter hem en femetta, som sedan Griparna snabbt replikerade på. Lagen följdes tätt åt ända in i slutet. Med ställningen 44-40 kunde Griparna med en femetta fortfarande ta hem matchen. Men med tre poäng av Antonio Lindbäck och två av Linus Sundström var saken klar.

– Det var otroligt jämnt, och avgjordes inte förrän i slutet. Där var vi tvungna att ta minst två poäng för att vara säkra, säger Masarnas lagledare Stefan Bäckström, som fortsätter:

– Jag vill plussa för Antonio och Linus som körde bra idag. Och Antonio gör ett jättejobb i depån, och peppar och manar på som en bra kapten.

Bäckström passade också på att ge funktionärerna bra betyg, som han tyckte gjorde en bra insats, inte minst när luftstaketet brast.

I och med segern gick Masarna upp på tolv poäng i en jämn tabell med hård konkurrens om slutspelsplatserna.

Men i och med att Masarna slog Griparna, samtidigt som konkurrenterna Örnarna fick stryk mot Smederna och Gnistorna föll mot Rospiggarna, gjorde Masarna nu ett ryck i tabellen. Segern gav dessutom Masarna en bonuspoäng.

– Det var lite av en måste-match. Hade vi förlorat så hade det blivit tuffare att ta slutspelsplatsen men nu gjorde vi ett litet ryck, säger Stefan Bäckström.

Mer läsning

Annons