Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Matchen var betydelselös"

Hammarbys ordförande Tommy Cederlund tar inte åt sig av de senaste dagarnas kritik från Indianerna.
Däremot håller han med Kumlaklubbens ordförande Dan-Åke Moberg om att seriesystemet borde ses över.
– Nu har vi ett värdelöst system där matcher kan bli betydelselösa, säger Cederlund.

Annons

Ni känner säkert till bakgrunden. Indianerna vann tisdagens avslutande match i elitserien över Hammarby med förkrossande 68–22. Ett resultat som innebar stora kostnader för Kumlaklubben. Efteråt har både ordföranden Dan-Åke Moberg och lagledaren Daniel Andersson Bäckström varit kritiska till att Hammarby inte kom med bästa lag.

Stora siffror– Vi har inte spelat under täcket utan de visste om på förhand vilka förare vi skulle använda oss av. Att sedan inte Tomasz Gollob kunde komma och att Magnus ”Zorro” Zetterström underpresterade gjorde ju att siffrorna blev alldeles för stora. Vi hade aldrig kunnat vinna matchen, men resultatet hade blivit ett annat om Gollob varit med och ”Zorro” levererat, säger Cederlund.

Betydelselös match– Vi tyckte att matchen var betydelselös och tog chansen att testa lite ungdomar och samtidigt spara lite pengar. Vi har tappat 49 procent av våra publikintäkter eftersom nästan ingen av våra hemmamatcher kunnat köras programenligt, säger Cederlund.

Hammarbys ordförande tycker sig inte ha gjort något fel utifrån gällande regelverk, men ser gärna en ändring av elitseriens upplägg för att undvika liknande händelser i framtiden.

– Antingen så måste vi begränsa slutspelet till fyra lag eller köra en rak serie så att alla matcher blir betydelsefulla, säger Tommy Cederlund.

Läs mer i fredagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons