Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monberg petas - Buczkowski in

Krzsysztof Buczkowski gör comeback i Rospiggarna i kvällens möte med Indianerna. Polacken kallas åter in som ersättare för skadade Sebastian Aldén.
– Han gjorde det bra förra gången vi hade honom i laget så det känns rätt, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Annons

Otursförföljde Sebastian Aldén bröt armen i torsdags i matchen mellan Masarna (Rospiggarnas samarbetsklubb) och Griparna. Då tvingades Mikael Teurnberg än en gågn leta ersättare på förarmarknaden. Valet föll även denna gång på 25-årige Buczkowski, som nu alltså går direkt in i laget på bekostnad av Jepser B Monberg som får stå över.

– Det blev ett snabbt och ganska enkelt val, säger Teurnberg. Buczkowski, som gjorde det riktigt bra i två av de tre matcher han körde för oss tidigare i år, kan bli en injektion. Det är en positiv och bra kille. Samtidigt har Jesper haft det väldigt tungt på slutet och inte riktigt kommit igång som jag önskat efter skadan.

Teurnberg passar också på att ändra lite i uppställningen i jakten på en hemmaseger under årets säsong.

– Ja, det är sista chansen nu. Jag har bytt plats på Ryan Sullivan och Wieslaw Jagus, säger han. Jag tror att det blir bättre om Ryan kör i par med Przemyslaw Pawlicki.

Indianerna kommer till Parken i Hallstavik med slutspel som mål, vad tycker du om motståndet ikväll?

– De har ett bra lag, säger Teurnberg. Jag är förvånad att de inte lyckats bättre i år. De siktade på slutspel men har inte fått till det riktigt, Särskilt inte på bortaplan. Det är ett jämnt lag utan någon riktig kanonförare.

Tar ni första hemmasegern?

– Jag tror vi har en bra chans i alla fall. Vi ska ge allt för att göra det och att ta oss förbi Valsarna i tabellen så vi slipper jumboplatsen.

Laguppställningarna

Rospiggarna

1. Mads Korneliussen

2. Kauko Nieminen

3. Ryan Sullivan

4. Przemyslaw Pawlicki

5. Wieslaw Jagus

6. Krzysztof Buczkowski

7. Anton Rosén

8. Pontus Aspgren

Indianerna

1. Magnus Zetterström

2. Simon Gustafsson

3. Piotr Protasiewicz

4. Grzegorz Walasek

5. Bjarne Pedersen

6. Renat Gafurov

7. Niels-Kristian Iversen

8. Freddy Godlund

Annons