Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nieminen stannar i Rospiggarna

Ytterligare en stor pusselbit i lagbygget är på plats.
Kauko Nieminen fortsätter i Rospiggarna.
– Jag är väldigt, väldigt glad, säger Nieminen.

Annons
Kauko Nieminen kommer att köra i Rospiggsvästen även nästa säsong.

Kauko Nieminen kom till Rospiggarna till förra säsongen. Och att stanna kvar, trots att det blev allsvenskan, var hans första alternativ även om ett par elitserieklubbar hörde av sig. Nu är det klart med en förlängning.

– Jag hoppades på en fortsättning även om det skulle bli i allsvenskan så blir det ett bra lag. Jag har trivts i klubben. Det är en bra klubb, bra fans och det är kul att köra i Hallstavik. Jag tror det är svårt, för att inte säga omöjligt, att hitta en bättre klubb, säger en mycket nöjd Nieminen.

Årets säsong var hans första i elitserien efter ett par säsonger i allsvenskan.

En säsong som blandade och gav. Nieminen inledde på reservplats, men fick även förtroendet på ordinarie plats under säsongen och gjorde det bra. Framförallt lossnade åkningen efter en petning till hemmamatchen mot Vargarna.

– Det var lite av en berg- och dalbana. Jag körde bra i några matcher och riktigt dåligt i andra, säger Nieminen. Det var lite samma sak i England, men plötsligt så vände det. Jag kan inte säga varför, om jag visste det så skulle jag ha gjort något åt det tidigare.

Nieminen körde också för Lakeside i England under årets säsong. Något han tror att det blir även kommande år. Det innebär att han kan komma att missa vissa matcher mot Rospiggarna om schemat skulle krocka eftersom många matcher körs på torsdagar.

– Det är ett litet problem. Jag kanske kommer missa några matcher i Hallstavik men jag hoppas att de flesta av dem matcherna i England körs under mars och april, säger Nieminen.

Tillsammans med Andreas Jonsson och Kim Nilsson kommer Nieminen vara en av heatledarna i Rospiggarna. Och med sin rutin blir den 30-årige finländaren en viktig del i laget, kanske speciellt för sina yngre landsmän Timo Lahti och Jari Mäkinen.

– Förhoppningsvis kan jag ge dem lite hjälp under säsongen. Men det finns andra bra förare också, speciellt Andreas Jonsson som är en riktig toppförare, som kan ge råd och så, säger Nieminen.

Och han ser redan framemot nästa säsong.

– Jag tycker laget ser riktigt starkt ut, det är svårt att jämföra i och för sig eftersom andra lag inte har presenterat så många förare än, men om jag ska vara ärlig så tror jag att alla kommer få svårt att vinna över oss, säger Nieminen.

– Jag har redan börjat att förbereda cyklarna och tränar kondition. Jag känner mig redo och ser fram emot nästa säsong. Jag jobbar hela tiden hårt på att bli en bättre förare.

Annons