Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nieminen tillbaka i Rospiggarna

Kauko Nimeinen in.
Przemyslaw Pawlicki ut.
Rospiggarna ändrar i laget inför returen mot Vargarna.

Annons

Kauko Nieminen är åter med i laget efter petningen senast och kommer att köra på reservplats, medan Krzysztof Buczkowski fortsätter som nummer fyra.

Men Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg är noga med att påpeka att valet av Nieminen framför Pawlicki inte har något att göra med händelsen förra veckan, då Pawlicki uteblev från hemmamötet på uppmaning från sin polska klubb Gorzow.

– Allt är utrett så det är inga problem. Han har givit sin version och jag tror på killen, säger Teurnberg om Pawlicki.

– Det är inget sådant. Men Nieminen har den här banan lite som sin favoritbana och banan han kör på i England (Nieminen kör för Lakeside) är ganska snarlik. Jag hoppas att det kan släppa lite för honom, han har inte riktigt fått till det, och om det är någon gång det ska göra det känns det som att det är här.

Och det kommer krävas en stark prestation av hela laget. Banan på Kråkvilan i Norrköping är lite speciell jämfört med många andra banor och Vargarna brukar vara svårslagna på hemmaplan.

– De har otroligt starka förare och det är sällan de förlorar där. Den (banan) är lite av ett spöke för många förare. Den är väldigt smal och trång, men samtidigt är det en del som gillar den. Det är blandade känslor, säger Teurnberg.

– Det är svårt där nere, samtidigt har vi kört bra på bortaplan, men det gäller att vara med från start. Vi har haft för många svackor där vi har tappat fokus, det har varit så i ett par matcher.

Men trots den tunga förlusten, (42-54), senast har Teurnberg inte helt gett upp slutspelsdrömmarna, även om han medger att det ser väldigt tufft ut.

– Det är aldrig kört förrän det är matematiskt omöjligt. Det kanske kändes så då (efter matchen mot Vargarna), men det var direkt efter matchen. Vi har inga lätta matcher kvar, men vi får ta en match i taget och göra det bästa vi kan, säger Teurnberg.

Laguppställningarna

Vargarna

1. Adrian Miedzinski

2. Adam Shields

3. Adam Skornicki

4. Scott Nicholls, Lagkapten

5. Krzysztof Kasprzak

6. Kim Nilsson

7. Michael Jepsen Jensen

8. André Hertzberg

Rospiggarna

1. Jesper B Monberg

2. Mads Korneliussen 

3. Wieslaw Jagus

4. Krzysztof Buczkowski

5. Ryan Sullivan, Lagkapten

6. Anton Rosén

7. Kauko Nieminen

8. Linus Lydin

Annons