Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nu får det fan vara nog"

Piraternas lagledare Stefan Andersson ger nu sin version av det så kallade bråket med Jonas Davidsson.
– Jag har tröttnat på att få så jäkla mycket skit som jag och klubben har fått, säger han besviket.

Annons
Stefan Andersson.

För en månad sen vann Piraterna sitt första historiska SM-guld. Den 22 oktober hyllades guldhjältarna på Stora torget i Motala inför tusentals glada Motalabor.

Allt tycktes vara frid och fröjd. Men så är inte fallet. Bygdens son Jonas Davidsson skriver inte på nytt kontrakt utan väljer till slut att skriva på för Dackarna. Många undrar varför.

I gårdagens MVT gick Jonas Davidsson ut och berättade sin version. I dag berättar lagledaren Stefan Andersson sin.

– Jag ville egentligen inte göra det här, men nu får det fan vara nog. Det är så många som undrar och så många som tror att jag och Piraterna har agerat fel. Men så är inte fallet. Vi har gjort precis allt vad vi kunnat för att behålla Jonas Davidsson i klubben, säger Stefan Andersson upprört.

Piratlagledaren är tärd av all turbulens senaste tiden och mår inte alls bra. Han är trött på snacket om att kontraktsförhandlingarna med Jonas Davidsson enbart skulle ha skötts via sms och mejl.

– Det är så fel det kan bli. Efter att Jonas hade fått sitt tredje kontraktsförslag av oss, och alla var höjningar, så var han hemma hos mig. Vi satt i närmare två timmar och hade ett mycket bra samtal. Min känsla när han åkte från mig var att han ändå skulle stanna i Piraterna.

Så blev det inte. Enligt Andersson tackade Jonas Davidsson sedan nej även till klubbens fjärde bud.

– Det var ett jäkligt bra bud. Och det skilde banne mig inte mycket mot vad han haft i år. Hade han tagit en till två poäng till per match i grundserien nästa år hade han tjänat bättre. Men i grundserien i år körde han inte som vi hade förväntat oss och han var inte nöjd själv. Sedan gjorde han ju en suverän insats i slutspelet.

Men varför är inte Jonas Pirat nästa år?– Han gick inte med på den sänkning i lön som vi ville. Han ville ha exakt samma kontrakt som i år och det ville inte vi. Det klubbas förmodligen ett lönetak snart och Piraterna måste tänka på sin ekonomi. Det är mycket viktigt.

Men vems fel är det att det blivit så här?– Ja, inte är det mitt eller Piraternas i alla fall, men det verkar vissa göra allt för att allmänheten ska tro. Jag tycker om Jonas och jag har gjort precis allt för att han ska stanna och det sista kontraktsförlaget han fick var mycket bra. Men efter att han sagt nej den tredje gången kände jag att att han pratar nog även med andra klubbar. Och jag tror absolut att Dackarna och Jonas har varit i kontakt en tid.

Men ni pratade ju med Chris Holder?– Ja och det var ett ömsesidigt intresse som vi hade, men vi hade inte kommit någon bit i förhandlingarna. Efter Greg Hancock var Jonas prioritet ett för mig att ha kvar i klubben. När Jonas tvekade och tvekade och sa nej på nej var jag till sist tvungen att kolla med Holder för jag visste att han ville hit. När Holder sedan krävde besked hade Jonas redan fått sitt fjärde kontraktsförslag som han sa nej till.

Är Holder dyrare än Jonas?– Om dom kör exakt samma poäng i varje match blir Holder lite dyrare, men det är marginellt. Sedan är ju faktiskt Holder en stabilare förare om man ser till grundserien i år. Jag kunde faktiskt gått miste om både Holder och Jonas och vad fan tror du styrelsen hade tyckt om mig då.

Du verkar arg och besviken?– Ja, det stör mig att några sprider ut lögner och vill smutskasta Piraterna. Vi vann ju SM-guld och nu står det bara att Piraterna har sparkat Jonas Davidsson. Hur kan man sparka en förare vars kontrakt gått ut? Det är ju omöjligt. han fick absolut inte sparken. Dessutom ville jag skriva tvåårskontrakt med honom inför det här året. Hade han gått med på det hade han varit kvar.

Vad känner du nu?– Att det här är det sista jag säger vad gäller Jonas Davidsson och kontraktet. Inte en kommentar till blir det från mig. Nu räcker det, jag är så besviken att vi inte har Jonas kvar, men nu måste jag rikta in mig på nästa år då vi ska försöka försvara vårt guld.

Annons