Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny förare på gång till Rospiggarna

Skadedrabbade Rospiggarna rustar. Enligt lagledaren Mikael Teurnberg har klubben redan gjort klart med en ny förare.
– Så är det. Men jag vill inte avslöja vem eftersom vi väntar på besked från förbundet (Svemo) om en regeländring som gör värvningen möjlig.

Annons

Jesper B Monberg och Sebastian Aldén är sedan tidgare långtidsskadade. Om någon ytterligare skadar sig är Rospiggarna i dagsläget riktigt illa ute. Risken är nämligen att klubben då, vid en ny skada, tvingas köra med ett lag som inte når upp över det så kallade golvsnittet, med dryga böter som följd.

Golvsnittet är till för att inget lag ska kunna ”budgetköra” med billigare förare i för dem betydelselösa matcher.

Rospiggarna har uppvaktat Svemo om en regeländrig.

Nuvarande regler säger att klubbarna vid endast ett tillfälle per säsong får ta in en ersättningsförare för den skadade föraren, men då först tidigast tre veckor efter den uppkomna skadan.

– Givetvis hoppas vi på en regeländring, säger Teurnberg. Vi har en väldigt tuff situation nu och behöver verkligen en förare till.

Teurnberg berättar att det finns ett kontrakt färdigställt för underskrift med en ”internationellt etablerad förare som tidigare kört i ett par andra klubbar i Sverige, som dessutom kört bra i de länder han kört i i år.”

– Men jag vill inte gå ut med vem innan jag vet om vi kan värva honom. Men vi och föraren är helt överens. Och tanken är att han ska fungera som en backup om något mer händer.

Vad tror du om Svemos beslut då?

– Det vill jag inte spekulera i. Vi kan bara hoppas på en ändring.

Enligt vad NT erfar så kommer Svemo inom kort att besluta om att öppna för fler tillfällen under säsongen att ta in förare som ersättare vid skador.

Dessutom talar mycket för att ”karenstiden” på tre veckor tas bort, samt att ett transferfönster under pågående säsong återinförs.

Ingen i Rospiggarna säger sig vilja föregå Svemos beslut ”med spekulationer.”

Annons