Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny förlust för Indianerna

Indianerna är fortfarande utan seger i elitserien.
Vetlanda gick segrande ur tisdagens möte med 49-41.

Annons

En av förhandsfavoriterna till att vinna guldet. Men säsongsinledningen har inte blivit vad Indianerna hade hoppats på. Efter premiärfiaskot mot Vargarna föll Indianerna även i den andra omgången mot Elit Vetlanda. Indianerna hade chansen att klara oavgjort med hade då behövt en femetta i nomineringen. Så blev det dock inte. I stället var det hemmalaget som vann nomineringsheatet med 5-1 och Indianerna får vänta på första segern.  

NA:s Henrik Brändh rapporterade matchen direkt. Detaljerad matchrapport följer nedan:

Heat 15: 5-1.

Hampel 3

Sajfutdinov 2

Protasiewicz 1

Lindbäck 0

Kommentar: Det blev aldrig någon spänning. Hampel drog i väg direkt från start. Protasiewicz var tvåa men fick en lityen stoppsladd i första sväng så att Sajfutdinov gick om. 5-1 och 49-41 till Vetlanda. Fjolårets SM-silvermedaljörer har inlett elitserien med två raka förluster. Holta störats besvikelsen i kväll.

Slutställning: 49-41

Inför heat 15: Vetlanda möntrar Emil Sajfutdinov i röd och Jaroslaw Hampekl i blå . Indianerna ställer upp med Piotr Protasiewicz i vit (bana 2) och Antonio Lindbäck i gul (bana 4). Allt annat än 5-1 till Indianerna så vinner Vetlanda matchen.

Heat 14: 3-3

Sajfutdinov 3

Lindbäck 2

Protasiewicz 1

Crump 0.

Kommentar: Strenhård kamp mellan Sajfutdinov ocvh Lindbäck på första varvet som ryssen gick segrande ur. Samtidigt lyckades Protasiewicz kämpa ner Crump. 44-40 inför sista heatet. Indianerna kan inte längre vinna, som bäst få oavgjort. Men då krävs en femetta i sista heatet. Återkommer om vilka som kör.

Aktuell ställning inför sista heatet: 44-40.

Heat 13: 3-3.

Iversen 3

Hampel 2

Jonasson 1

Bjerre 0 (stopp)

Kommentar: Snygg körning av Iversen som går rakt emellan Hampel och Jonasson och tar heatsegern. Bjerre fick stopp som sista man efter halva heatet.

Aktuell ställning: 41-37.

Heat 12: 1-5.

Protasiewicz 3

Lindbäck 2

Crump 1

Vaculik 0

Kommentar: Indianerna griper sista halmstrået och tar kvällens första 5-1-seger. Protasiewicz fortsätter att imponera och får med sig Lindbäck. Crump hängde inte med. En besvikelse så här långt med tre inkörda pooäng på lika många framträdanden.

Aktuell ställning: 38-34.

Inför heat 12: Indianerna plockar bort Holta, som bara tagit en poäng, och ersätter honom med Lindbäck.

Heat 11: 4-2

Madsen 3

Andersen 2

Lindqvist 1

Thörnblom 0 (stopp)

Kommentar: Madsen fortsätter att rada upp trepoängare. Har nu 15 poäng! Andersen chanslös. Lindqvist vurpade men reste sig och bärgade enpoängaren sedan Thörnblom fått stopp redan i starten. 4-2 till Vetlanda i det andra resertrvheatet. Totalt vinner hemmalaget reservkampen med 7-5.

Aktuell ställning: 37-29.

Heat 10: 2-4.

Lindbäck 3

Sajfutdinov 2

Protasiewicz 1

Lindqvist 0.

Kommentar: Toppningen faller väl ut. Indianerna vinner heatet med 4-2 och ligger därmed under med sex poäng i paus. Tufft att ta i kapp, men inte omöjligt. Sajfutdinov var en kort stund i ledning, men blev omkörd av Lindbäck. "Pepe" tog en poängaren.

Aktuell ställning i paus: 33-27.

Inför heat 10: Indianerna toppar. Plockar bort reserven Thörnblom och sätter in Protasiewicz vid sidan av Lindbäck.

Heat 9: 5-1.

Madsen 3

Crump 2

Bjerre 1

Holta 0

Kommentar: Ny Vetlanda-femetta och nu är Indianerna i brygga. Vad har hänt med Madsen? Han kör som om han vore världsmästare. Ny överlägsen heatseger. Crump körde rutinerat, på gränsen till fullt när han tryckte ut Bjerre mot planket på första rakan.

Aktuell ställning: 31-23.

Heat 8: 5-1.

Hampel 3

Vaculik 2

Andersen 1

Lindbäck 0

Kommentar: Vetlanda tar kvällens första femetta och gör ett litet ryck i matchen. Hampel och Vaculik tog tidigt kommandot. Andersen var uppe och stötte på Vaculik men kunde inte komma om. Lindbäck avstannande över mållinjen.

Aktuell ställning: 26-22.

Heat 7: 3-3.

Protasiewicz 3

Jonasson 2

Sajfutdinov 1

Iversen 0

Kommentar: Protasiewicz är i stöten och tar sin andra raka heatseger, dessutom på snabbaste tiden 65.6. Iversen såg ut att haka på till en femetta, men efter ett varv kom Vetlanda-förarna farande på var sin sida och passerade dansken som inte ser ut att ha hundraprocentigt bett i motorerna efter stoppet.

Aktuell ställning: 21-21.

Heat 6: 3-3.

Hampel 3

Bjerre 2

Holta 1

Vaculik 0

Kommentar: Ännu ett oavgjort heat. Hampel revanscherade sig för stoppet i sitt förra framträdande och vinner ett ganska tajt heat. Holta hade fullt upp med att hålla Vaculik bakom sig. Helt öppen match så här långt.

Aktuell ställning: 18-18.

Heat 5: 4-2

Madsen 3

Iversen 2

Jonasson 1

Thörnblom 0

Kommentar: Madsen är kvällens förare så här långt. Tar sin tredje raka trea - inget snack. Iversen försökte pressa men fick aldrig riktigt slagläge. Thörnblom pressade Jonasson på första varvet, fick fick en massa "sprut" över sig och tvingades slå av.

Aktuell ställning: 15-15.

Inför heat 5: Vetlanda gör en ändring. Byter reserrv. Sätter in Madsen istället för Lindqvist.

Heat 4: 3-3

Madsen 3

Lindbäck 2

Andersen 1

Crump 0

Kommentar: Förre indian-föraren Madsen är skållhet, rundade hela fältet i första sväng och tog kvällens andra heatseger. Desutom på snabbaste tiden hittills: 65,9. Lindbäck lade sig snabbt på andraplatsen medan Crump överraskande blev omåkt av Andersen efter två varv. Den gamle världsmästaren såg riktigt blek ut.

Aktuell ställning: 11-13.

Heat 3: 2-4.

Protasiewicz 3

Vaculik 2

Iversen 1 (stopp)

Hampel 0 (stopp)

Kommentar: Dramatiskt heat där Hampel fick stopp redan efter ett halvt varv. På sista varvet fick även Iversen stopp men han sparkade sig i mål sittande på cykeln och tog en viktig poäng. Protasiewicz vann heatet på dagens hittills snabbaste tid, 66,4, men Vaculik var honom i hasorna. Indianerna i ledning!

Aktuell ställning: 8-10.

Heat 2: 3-3

Madsen 3

Andersen 2

Thörnblom 1

Lindqvist 0.

Kommentar: Första reservheatet slutar 3-3. Madsen tog starten enkelt från andrspåret och höll Hans Andersen på behörigt avstånd. Thörnblom hade inga problem med Lindqvist.

Aktuell ställning: 6-6.

Heat 1:

3-3.

Bjerre 3

Jonasson 2

Sajfutdinov 1

Holta 0.

Kommentar: De båda indianerna fick en kanonstart och var först in i första sväng. Helt annat bett i Bjerre nu än i premiären mot Vargarna. Holta fick kämpa utvändigt och blev omåkt av Jonasson efter 1,5 varv. Då passade även Sajfutdinov, som var klart sist i starten, på att smita förbi. 1-5-läge blev alltså 3-3, men ändå en lovande start!

Aktuell ställning: 3-3.

19.14: Dags för första heatet! Sajfutdinov och Jonasson för hemmalaget, Bjerre och Holta för Indianerna. 3-3 vore ett okej resultat för gästerna.

19.07: Jättedålig uppkoppling här ute i Smålandsskogen. Inte ens elektricitet finns på den rangliga pressläktaren. Så blir det plötsligt ett avbrott i rapporteringen så beror det inte på att jag är slö eller sitter och dricker kaffe, utan för att nätet svajar.

19.04: Även Elit Vetlanda kör med det lag som anmälts på förhand. Extra speciellt blir det att se ryske världsstjärnan Emil Sajfutninov i sin Vetlanda-debut. När Emil körde i Piraterna brukade han strunta i att komma på matcherna men Vetlandas lagledare Bosse Wirebrand tycks ha bättre pli på ryssen. Även förre indianen Leon Madsen gör debut i Vetlanda. Pratade lite med dansken i depån nyss, och han var på bra humör. Får en nyckelroll i kvöllens match från rweservplats.

19.00:

Dags för förarpresentation och nationalsång. Indianerna ställer upp med utannonserat lag. Inte överdrivet mycket folk för att vara elitseriepremiär i speedwaytokiga Vetlanda. Huvudläktaren är halvbesatt men mycket folk i grässlänten i första sväng. Gissar på runt 2500 åskådare.

18.00: Nu är jag, Henrik Brändh, på plats på Vetlanda Motorstadion i Småland. Hade Indianernas lagledare "Dalle" Andersson Bäckström och ordförande Dan-Åke Moberg i bilen bakom mig sista milen. De såg taggade ut. Mötte även en bil med några indian-supportrar inne i centrala Vetlanda som tutade på mig. Störtskön sol vid ankomsten men nu har det dykt upp lite moln på himlen. Ingen fara för regn dock. Däremot känns det bra att jag tog vinterjackan.

Laguppställningar:

Elit Vetlanda: 1) Emil Sajfutdinov

2) Thomas H Jonasson

3) Jaroslaw Hampel

4) Martin Vaculik

5) Jason Crump

6) Leon Madsen

7) Henric Lindqvist

Indianerna:1) Kenneth Bjerre

2) Rune Holta

3) Piotr Protasiewicz

4) Niels-Kristian Iversen

5) Antonio Lindbäck

6) Mathias Thörnblom

7) Hans Andersen

Matchguide

Vad: Elit Vetlanda–Indianerna.

När: Klockan 19.12.

Var: Vetlanda motorstadion.

Följ matchen: Direktrapporter på na.se.

Mer läsning

Annons