Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärvet stoppas i kväll

Indianernas nye polske förare Daniel Jeleniwski stoppas i kvällens premiär.
– Han har inget starttillstånd, säger lagledaren Dalle Andersson.

Annons

Daniel Jeleniewski är Indianernas mest okända nyförvärv. Men det är en förare med bra meriter. Han har varit fyra i polska mästerskapen och 2007 var han med om att köra upp Lejonen i elitserien.

Samma Lejonen som Indianerna möter i kvällens premiär i Gislaved. Det hade varit perfekt för Dalle Andersson att kasta in en förare som redan är inkörd på den svåråkta banan.

Men nu blir det inte så.

– Nej, Jeleniewski har inte fått något starttillstånd från det polska förbundet, säger Dalle Andersson.

Reglerna säger att vid en övergång måste det svenska förbundet, Svemo, kontakta det polska förbundet som i sin tur måste få ett godkännade från berörd klubb. I Jeleniewskis fall handlar det om Wroclaw. Men någonstans har det gått snett.

– Jag har varit på vår tolk och tjatat men Svemo har ännu inte mottagit något starttillstånd och kan därför inte utfärda någon licens. Vad det beror på vet jag faktiskt inte, säger Dalle Andersson.

Stopp även för Madsen

Jeleniewskis startförbud för i sin tur med sig att Indianerna inte kan nyttja fjolårets succéman Leon Madsen. Madsen ryms endast i lagsnittet, som inte för överstiga 42,0 räknat på sju förare, om Jeleniewski med sitt låga snitt (2,65) kör på reservplats. Med kvällens reservpar Simon Gustafsson (3,93) och Renat Gafurov (3,78) finns det inte utrymme för Madsen i laget.

Matchguide

Vad: Lejonen-Indianerna.

När: Klockan 19.12 i kväll.

Var: Axelent arena, Gislaved.

Följ matchen: rapporter på na.se.

Annons