Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Petar vi honom nu har vi nog ingen Ryan kvar"

Dålig form och ett ännu sämre humör.Ändå tyder allt på Indanernas stjärnvärvning Ryan Sullivan får fortsatt förtroende mot Piraterna på tisdag.
– Petar vi honom nu har vi nog ingen Ryan kvar sen, säger lagledaren Daniel ”Dalle” Andersson.

Annons

Australiensaren Sullivan har ett CV som bland annat innefattar två lag-VM guld och ett brons i GP-serien. Men ”Flyin’ Ryans” första tid i Indianerna har inte gjort någon glad. Körningen i de två första matcherna har inte alls fungerat och efter förlusten mot Västervik senast petades han i ett av heaten. Och reagerade kraftigt.

– Jag vet inte om jag kommer tillbaka någon mer gång. Det är bara bortkastad tid, sa Sullivan till NA den gången.

Lagledaren Daniel ”Dalle” Andersson sitter nu i en svår sits. Både sponsorer och förare är besvikna på Ryans agerande och i dag ska ”Dalle” ha ett snack med Sullivan.

– Men det är inget allvarligt. Vi ska inte slänga ut honom ur klubben eller något sådant. Jag hoppas bara att vi ska få tillbaka den gamle Ryan, säger Andersson.

Många röster har också höjts för att peta den uppenbart formsvage stjärnföraren när Indianerna möter Piraterna hemma på tisdag. Men så kommer det knappast att bli. Det skulle nämligen få konsekvenser.

– Om jag petar honom nu så har vi nog ingen Ryan kvar sen. Det är så han fungerar. Och med skadan på Grzegorz Zengota behöver vi alla förare vi har. Försvinner Ryan har vi väldigt tunt med förare bakom så därför lutar det åt att han kommer köra, säger Andersson.

Hur har de andra förarna reagerat på hans beteende?

– De flesta vet nog att han kan vara lite tjurig. Men mycket handlar också om hur det går på banan. Han är nog mycket lättare att handskas med i medgång.

Varför har det inte fungerat för honom?

– Jag tror att han in i de sista var inställd på att köra med de gamla ljuddämparna. Nu kunde han inte göra det och då har han inte fått till inställningarna ordentligt.

Förutom att Dalle kommer att prata med Sullivan på telefon i dag har han även planer på att samla hela laget för att diskutera situationen efter matchen på tisdag. – Vi hoppas att vi kan få honom på humör igen, säger Andersson.

Sullivans turbulenta inledning

Det har stormat en hel del kring Ryan Sullivan sedan han blev klar för Indianerna.

26 februari:

Indianerna kallar hela truppen till en trivsellördag med fotbollsmatch. Alla nyförvärven kommer – utom Ryan.

19 april:

Indianerna har så kallad ”press and practice”. En upptaktsträff som avslutas med internmatch. Ryan Sullivan skulle ansluta enligt den ursprungliga planen men lämnade återbud kvällen före. Anledningen Sullivan angav var att hade lämnat in sitt pass för en visumansökan och var fast i Polen.

3 maj:

Elitseriepremiär mot Dackarna. Sullivan anländer till Kumla först på matchdagen och träffar då sina nya lagkompisar för första gången i samlad trupp. Indianerna vinner matchen men Sullivan övertygar inte. Han kör bara in tre poäng under hela kvällen.

10 maj:

Indianerna förlorar mot Västervik. Sullivan är totalt iskall och levererar inte ens trots att han flyttas ner på reservplats och får köra mot Västerviks svagaste förare. Petas också i ett av heaten och reagerar kraftfullt efter matchen. Ifrågasätter till och med om det är värt att komma tillbaka och köra för Indianerna i fortsättningen.

Annons