Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Piraterna utan Hancock

Det som inte fick hända Piraterna inför semifinalen mot Vetlanda.
Det hände i söndags kväll.
Lagkaptenen och lagets viktigaste förare Greg Hancock är skadad och missar kvällens match.

Annons

I lördags kväll vann Greg Hancock GP-deltävlingen i danska Vojens och tog ett järngrepp om VM-titeln. Med den imponerande segern visade han också att var är i storform inför den första semifinalmatchen borta mot Vetlanda. Men i söndags kväll vände allt. Hancock skadade sig i den polska semifinalen när han körde för sin klubb Zielona Gora. Skadan visade sig så allvarlig att han nu missar kvällens match.

– Det är som att gå från himmel till helvete. Först vinner han GP-tävlingen och är på topp och allt ser så jäkla bra ut. Sen blir han skadad och nu får vi klara oss utan honom i kväll och det är förstås ett jätteavbräck, säger Piraterna lagledare Stefan Andersson.

Hancock själv är förstås besviken över att missa kvällens match.

– Ja, det klart jag är. Det är nu det viktiga börjar och då kan man inte köra. Men jag måste vila benet. Just nu har jag inte den styrka i benet som krävs för att jag ska kunna köra då jag inte ens kan böja benet, säger amerikanen.

Det var i ingången till kurvan som vänsterbenet fastnade i ett litet hål och han sträckte benet kraftigt snett bakåt.

– Jag har haft problem förr med det benet och skadade det illa på 1990-talet. Korsband och ledband är egentligen redan förstörda och jag hoppas att det här nu bara är ligament och annat som fått lite stryk. Det är svårt att säga när det är så svullet som det är.

Men Hancock har ändå stora förhoppningar om att kunna köra för Piraterna nästa tisdag i den andra semifinalen.

– Känslan i benet just nu är att fyra-fem dagars vila kan räcka och sen borde det kunna gå att köra. Jag ska träffa en specialist i kväll (läs måndag kväll) och får då förhoppningsvis närmare besked om vad som hänt.

– Men jag tror att jag kan köra för Zielona Gora på söndag och för Piraterna nästa tisdag. Det måste jag tro på.

För Piraternas del kunde skadan på Hancock inte kommit olägligare bara två dagar innan den första semifinalen mot Elit Vetlanda.

– Alla vet hur viktig Greg är och alla vet hur mycket det här betyder för oss. Men vi har ett ungt och hungrigt lag och vi ska givetvis ta oss samman och göra det bästa av det här. Vi har chansen mot Vetlanda ändå även om det förstås blir svårare utan Greg, säger Stefan Andersson.

Annons