Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pulsen stiger inför finalen

Tre dagar till SM-final i speedway.
Drömfinalen mot Indianerna.
Den första i Piraternas historia.
Så det är bråda dagar på Biltema arena.

Annons
Det är inte bara Piratsupportrar som väntas komma till SM-finalen på Biltema arena för att heja fram sitt lag. Från Kumla tros det komma ett par tusen Indianfans.Från Kumla väntas det komma ett par tusen Indianfans.

När Piraterna på tisdag tar emot Indianerna i det första SM-finalmötet mot Indianerna väntas publikrekordet på Biltema arena raderas ut. Det nuvarande är på 4 855 åskådare och det skulle förvåna Piratledningen om det inte kommer betydligt mer folk än så på tisdag.

För speedway har nog aldrig varit hetare i Motala än vad det är just nu. Vilket inte är så märkligt när det heller aldrig körts en SM-final här tidigare. Men det är inte bara Piratsupportrar som väntas komma för att heja fram sitt lag.

Från Kumla väntas det komma ett par tusen Indianfans.

– Efter vad vi har hört så har Indianerna sju supporterbussar som kommer. Räknar vi med alla som åker själva så kan det nog bli en 3 000 personer därifrån, säger Piraternas ordförande Johan Thuresson.

Uppe på Biltema arena har det i veckan varit febril aktivitet för att alla åskådare ska få plats och på bästa sätt kunna följa matchen. Läktare har lånats från Plustjänster arena och för att lösa parkeringsproblemet har man fått lov att använda Borö/Electrolux parkering. Därifrån kommer folk att bussas upp till arenan.

– Intresset är otroligt stort. Telefonen ringer hela tiden. Men det är bara kul. Att vi möter Indianerna är ju en drömfinal, säger Thuresson.

Att intresset inför finalen är stort kan även Piraternas lagledare Stefan Andersson intyga. Han hade under fredagen inte möjlighet att svara i telefonen under ett par timmar och under den tiden hann det bli en lång rad med missade samtal. Många samtal från personer som vill ha med honom i olika sammanhang.

– Det är rätt sjukt tryck, men det är roligt. Tyvärr är det mycket man får säga nej till. Mitt fokus ligger bara på finalen. Visst har vi vunnit ett silver, men vi vill ha mer. Jag vill vinna den här finalen, säger Andersson.

En som redan har vunnit mer än silver är Piratkaptenen Greg Hancock som förra helgen säkrade världsmästartiteln. Något som han i veckan följde upp med att bli tjeckisk mästare med Mseno som i finalen mot Pardubice vann med 48-42.

THOMAS AUGUSTSSON

Mer läsning

Annons