Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rospiggarna avvaktar om Pawlicki

Przemyslaw Pawlicki uteblev från matchen mot Vargarna på uppmaning av hans polska klubb.
Nu avvaktar Rospiggarna besked från Svemo hur de ser på ärendet innan de tar beslut om hur de ska gå vidare.

Annons

Rospiggarna fick beskedet att Pawlicki inte skulle komma till start bara två timmar innan matchstart mot Vargarna. Anledningen var, enligt uppgift, att hans polska klubb Gorzow beordrat sina polska förare att träna inför onsdagens viktiga match mot Torun. Gorzow-föraren Tomasz Gapinski kom inte heller till start för Valsarna medan Tomasz Gollob, enligt bland annat Västerviks-Tidningen, var skadad och kunde inte delta i Västerviks match. Samtliga tre förare körde sedan för Gorzow i segermatchen mot Torun.

Rospiggarna fick dessutom, efter en ny uträkning av domaren efter tisdagens match, böta 31 000 kronor till Svemo, då de hamnade under golvsnittet när David Hillborg ersatte Pawlicki i laget.

Klubben har nu bett förbundet Svemo, (Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet) att se på vad det svenska och polska regelverket säger om liknande fall som Pawlickis innan de tar några beslut om framtiden.

– Vi inväntar besked ifrån Svemo och när vi får det kommer vi i styrelsen att samlas för att se hur vi ska agera. Sedan kommer vi gå ut officiellt med vilket beslut vi har fattat, säger Göran Lindblom, ledamot i Rospiggarnas styrelse.

Lagledaren Mikael Teurnberg är besviken på Pawlicki. Den polske talangen har växt in i laget under säsongen och det fanns planer från Rospiggarnas håll att förlänga hans ettårskontrakt.

Hur påverkar det här de planerna?

– Jag brukar säga att förtroende är som en bank, och när det är tomt så börjar man om på noll, och i och med det här börjar han om på noll. Jag är väldigt besviken, han har fått en chans hos oss att köra och visa upp sig i Sverige, något som han inte hade fått annars. Det är en jätteduktig kille och en talang, men jag är besviken på det sätt som det hände. Jag vet att de har press på sig från klubbarna i Polen och så, men hade han bara talat om att han inte skulle komma så hade vi kunnat ordna med någon annan. Sedan får vi ta ställning till det andra längre fram. Det är klart att man ska kunna förlåta också, men det är svårt med förtroendet nu, säger Teurnberg.

– Det var en så viktig match också, och det kan ha gjort skillnaden igår (läs tisdag) faktiskt.

Mer läsning

Annons