Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon lämnar Indianerna

Nu är det klart att Simon Gustafsson lämnar Indianerna.
– Även om de inte sagt det rakt ut är känslan att klubben inte vill ha mig kvar, säger Simon

Annons
Dalle Andersson Bäckström och Simon Gustafsson.

Indianerna har i veckan presenterat tunga värvningar i Emil Sajfutdinov och Damian Balinski.

Samtidigt står det klart att klubbens egen produkt Simon Gustafsson lämnar moderklubben.

Spänd situationDet har varit en spänd situation sedan Simon för en tid sedan gick ut i NA och kritiserade klubben för bristande kommunikation.

I fredagens NA sade lagledaren Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström:

– Vår ordförande (Dan-Åke Moberg) har varit i kontakt med Simon för att höra hur han ser på nästa säsong utan svar. Vi har i alla fall gjort vad vi kunnat för att hålla igång dialogen.

Något som Simon Gustafsson anser vara osanning.

– Vet inte var ”Dalle” fått det ifrån. Har försökt ringa honom men inte fått svar, säger han.

Vad är sant då?– Dan-Åke Moberg ringde mig den 25 september men just då höll jag på att lägga om ett tak åt en sponsor så jag bad honom återkomma senare på eftermiddagen och det var okej. Men han ringde inte tillbaka förrän i i slutet av förra veckan och då pratade vi i en kvart och kom överens om att det inte skulle bli någon fortsättning i klubben för min del. Vi var inte osams eller så, men det är de enda två samtal jag haft med klubben sen sista matchen, säger Simon.

Varför lämnar du klubben?– Mycket på grund av bristande kommunikation. Jag har till och med fått läsa i tidningen när jag varit uttagen i laget eller inte. Sista säsongen har det känts som klubben inte vill att jag ska vara kvar. De har inte sagt det rakt ut, men det är känslan jag fått.

Lite körtid i år är en annan anledning.

– För att kunna slå mig in i GP-serien i framtiden måste jag åka för att utvecklas. Sett till mina lokala sponsorer hade det bästa varit om jag varit kvar i Indianerna men det spelar ingen roll hur mycket sponsorintäkter jag har om jag inte får åka.

I vilken klubb ska du köra nästa år?– Jag har anbud från ett par elitserieklubbar, men inget är klart. I allsvenskan fortsätter jag i Rospiggarna, säger Simon Gustafsson.

Annons