Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspel viktigt för Piraterna

Piraterna är så gott som klara för slutspel. En plats där skulle innebära mycket för Piraterna.
– Det förbättrar vår position på många sätt, säger ordföranden Johan Thuresson.

Annons
Johan Thuresson.

Piraternas förkrossande seger mot Valsarna innebar att Motalalaget med mycket stor sannolikhet kommer att köra slutspel. Även om det teoretiskt sett inte är helt klart ska det väldigt mycket till för att laget inte ska gå dit.

I de två omgångar som är kvar ska alla resultat gå emot Piraterna och egentligen lite till för att laget ska missa.

– Du får gärna säga att det är klart, men jag kan inte göra det. Teoretiskt sett kan vi missa och så länge vi kan det så kan jag inte säga att vi är klara. Men vi hoppas och tror på det förstås, säger Piratordföranden Johan Thuresson.

Piraterna möter Dackarna nästa tisdag och där vann man bortamötet med tolv poäng och ligger således mycket bra till för bonuspoängen även vid förlust i matchen.

Sista seriematchen är borta mot Hammarby och hemmamötet vann Piraterna med hela 18 poäng och även där ligger man mycket bra till för bonusen.

Om man då utgår från att Piraterna kommer att köra slutspel så tycker Johan Thuresson att väldigt mycket blir väldig mycket positivare.

– Vi kommer i en annan och förbättrad position. Både vad det gäller sponsorkontrakt och förhandlingar gällande arenanamnet så är det ju givetvis mycket bättre för oss om vi är ett slutspelslag än vi slåss om att få köra i elitserien nästa år i den där nedflyttningsserien.

Året har varit bra på många sätt för Piraterna. Förutom att det lär bli slutspel har även föreningen gjort ett mycket bra år ekonomiskt.

– Skulle vi göra bokslut i dag så går vi plus. Men det har varit ett bra år och jag är otroligt nöjd med väldigt mycket i den här föreningen. Vi är helt klart på väg åt rätt håll.

Publikmässigt har det också varit mycket lyckat. Piraterna budgeterade försiktigt med i snitt 2 200 åskådare per match. Nu med en hemmamatch kvar i grundserien och ett förväntat slutspel har Piraterna ett hemmasnitt på 3 189 per match.

– Det kanske är den roligaste biten. Att laget kört så pass bra att vi fått så mycket publik till arenan är oerhört glädjande.

Ännu mer glädjande kan ett slutspel och ett SM-tecken förstås bli. Piraterna jobbar efter en treårsplan där syftet är att blir ett etablerat topplag och vinna SM-guld inom tre år.

Teoretiskt sett kan det ju bli guld redan i år.

– Det skulle inte göra ett dugg om den treårsplanen blir klar redan i år, säger Thuresson och skrattar.

Annons