Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stendött, Rospiggarna

– Bedrövligt. En ren massaker.
I och med 63–33 mot Indianerna tangerade Rospiggarna sitt sämsta resultat för säsongen och lagledare Mikael Teurnberg var allt annat än nöjd.

Annons
Pontus Aspgren fick stopp.

Indianerna rivstartade. Med tre raka femettor emot sig fick Rospiggarna en tung uppförsbacke.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är bara Wieslaw Jagus och Ryan Sullivan som kör bra i dag med sina elva respektive tolv poäng. Även Przemyslaw Pawlicki får godkänt med sex poäng totalt, men resten...

Mikael Teurnberg är bedrövad.

Han visste att det skulle bli tufft redan inför matchen. Indianerna hade en slutspelsplats att köra om, men Rospiggarna ville avsluta snyggt.

– De hade verkligen allt att köra för och det märktes. Sedan var det 4 000 i publiken och ett jäkla drag, men lite närmare borde vi kunna vara, säger han trött.

Engelsmannen Ben Barker som fick göra comeback i laget hade allt annat än en bra kväll. Noll poäng på tre heat och bortpetad inför sista.

– Vi försökte toppa lite, man måste ju göra det för publikens skull, men vad hjälper det? frågar sig Teurberg.

Fjärde bästa poängplockade i Rospiggarna i går var Mads Korneliussen med sina två poäng. Två.

Vad säger man till förarna mellan heaten när det går så dåligt?

– Man försöker peppa och elda upp dem, men när situationen är som den är hänger man snabbt med huvudena och tappar självförtroende. Vi skulle behöva ett par gubbar till som Jagus och Ryan, men det är inte bara att plocka in sådär utan vidare. Det handlar om ekonomi också. Men tänk själv ytterligare ett par förare som tar tio poäng vardera, då hänger man med lite bättre...

Redan i kväll väntar nytt möte för Rospiggarna.

Säsongens sista match ska köras, den framflyttade matchen borta mot Piraterna.

– Det blir förstås också tufft, men vi ska göra allting för att avsluta säsongen lite snyggare.

– Nu åker vi till hotellet, äter lite mat tillsammans och försöker glömma det här till i morgon, säger Mikael Teurnberg.

Matchfakta

Indianerna-Rospiggarna 63-33

Indianerna: Piotr Protasiewicz 15, Bjarne Pedersen 12, Magnus Zetterström 9, Grzegorz Walasek 8, Simon Gustafsson 8, Renat Gafurov 7, Niels-Kristian Iversen 4.

Rospiggarna: Ryan Sullivan 12, Wieslaw Jagus 11, Przemyslaw Pawlicki 6, Mads Korneliussen 2, Kauko Nieminen 1, Anton Rosén 1.

Publik: 3 901.

Annons