Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att äta och prata - men i kväll kör Mathias speedway

Han kraschade illa och läkaren beordrade vila i tre veckor.
Nu, en vecka senare, gör Mathias Thörnblom comeback i Indianerna – trots att han bara kan äta mosad mat och har svårt att prata.

Annons

NA kunde berätta i tisdagens tidning att junioren från Skåne trotsar läkaren direktiv om vila i ett par veckor till. I stället finns han med i Indianernas lag och bildar på tisdagen reservpar med Kenneth Bjerre i mötet med serieledarna Dackarna.

Thörnblom kraschade illa i Västervik förra tisdagen och ådrog sig allvarliga skador runt munnen.

"En jobbig tid"Han har själv haft svårt att prata och har inte velat uttala sig efter smällen. I dagens NA sa lagledaren Daniel "Dalle" Andersson Bäckström även att Thörnblom bara äter mosad mat.

– Det har varit en jobbig tid för Mathias och vi runt omkring önskar att han ska få komma tillbaka i lugn och ro, sa Mathias pappa Jonas till NA på måndagen.

– Han hat fått en tand fixerad i munnen, som var en enda köttmos ett tag. Läkaren tyckte att två–tre veckors vila för att tanden skulle ha chansen att läka i rätt läge var lämpligt. Men försök att säg det till en 19-åring, säger Jonas Thörnblom.

Ingen debut för ÅslingMathias Thörnbloms återkomst innebär att inkallade junioren Kim Åsling får vänta på sin elitseriedebut.

Mer läsning

Annons