Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teurnberg

Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg reagerar på styrelsens beslut:
– Väldigt tråkigt, men jag är inte förvånad.

Annons

Rospiggarnas styrelses beslut påverkar drastiskt lagledare Teurnbergs situation. Från elitserien till allsvenskan över en natt.

– Sportsligt sett är det tråkigt. Men samtidigt står jag bakom det här beslutet till hundra procent. Speedwayen har som sport blivit för stor och för dyr för oss i Hallstavik. Vi har inte realistiska möjligheter att få in de pengar som krävs för att köra i elitserien. Och det vore helt fel att chansa. Det är bättre att göra så här istället för att riskera att vi inte kan göra rätt för oss. Klubben har haft många tuffa år nu på slutet och någon gång måste man kanske inse att det inte går längre.

– Allt har blivit dyrare för alla. Förarnas kostnader har ökat rejält, och då ökar givetvis även klubbarnas och nånstans har alla en gräns. En speedwayklubb är så skör, har inga marginaler.

Blir du kvar som lagledare?

– Ja, såvida de inte sparkar mig. Jag tycker att det ändå kan bli en intressant säsong eftersom man i allsvenskan ofta jobbar mer med unga talanger och sådant gillar jag.

Efter den nyss avslutade säsongen fick Teurnberg signaler från samtliga årets förare att de ville köra kvar i klubben, men då handlade det om elitserien...

– Nu är det helt nya förutsättningar. Jag måste nu ringa samtliga förare och berätta för dem om läget. Realistiskt är väl kanske att ett par av dem kan tänka sig fortsätta trots allsvenskan, men annars handlar det om att bygga ett helt nytt lag.

Den ende förare Teurnberg nu har till sitt förfogande är det 18-årige finska löftet Timo Lahti, som har treårskontrakt med Rospiggarna, men varit utlånad till Masarna i år.

– Ben Barker hade ju ett år kvar på kontraktet, men det bryts nu när vi inte längre kör i elitserien, säger Teurnberg.

Annons